Vekil İmam ve Müezzinler Seçim Öncesi Kadro Bekliyor

Vekil İmam ve Müezzinler Seçim Öncesi Kadro Bekliyor
Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan yaklaşık 3 bin civarında Vekil İmam-Hatip, müezzin ve kayyımlar kadro bekliyor. Kamuda din eğitimi ve imamlık görevini yerine getirenlere kadro verilmesi için İmam Hatip’ler ve müezzinler seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Sitemize ulaşan vekil ve sözleşmeli çalışan diyanet personeli, kadrosuzluk nedeniyle yurt dışı görevine çıkamadıklarını, yüksek ihtisasa ve Tashih-i hurufa gidemediklerini ifade etmektedirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan vekil imam, müezzin ve kayyımlar iş güvencesi elde edebilmek için kadro bekliyorlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından istihdam edilen vekil imamlar, müezzin ve kayyımlar seçim öncesinde kadro almak istiyorlar. İş güvencelerinin olmamasının yanı sıra özlük haklarını da tam olarak kullanamıyor olmaları vekil imamları rahatsız etmektedir. Bu konu ile ilgili önemli girişimlerde bulunan vekil imamlar, müezzin ve kayyımlar uzunca bir süredir kadro alabilmek için çalışıyorlar. Bu kapsamda yetkililerle görüşen vekil çalışanlar ilgilenme sözü almışlardı. Ancak bu görüşmelerin ardından halen kadrolarını alamadılar. Bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapılmıyor olması da endişelerini artırmaktadır. Daha önce pek çok defa kadroya geçirilme durumları söz konusu olmuştu. 2019 yerel seçimler öncesi vekil çalışanların kadro umutları devam ediyor.

Vekil ve Sözleşmeli İmamlar Neden Kadro Bekliyor?

1-) Yurt dışı görevine çıkamıyorum, kadro istiyor. 
2-) Yüksek ihtisasa gidemiyorum, kadro istiyor. 
3-) Tashih-i hurufa giremiyorum, kadro istiyor. 
4-) Köyde kendimi geliştiremiyorum. Şehre inemiyorum tayin hakkım yok. 
5-) Yan yana aynı köylerdeyiz ama kadrolu ile aynı şartlarda değiliz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum