Vekil imamlara, TYP güvenlik görevlilerine ve kamuda kiralık araç şoförlerine kadro Meclise taşındı

Vekil imamlara, TYP güvenlik görevlilerine ve kamuda kiralık araç şoförlerine kadro Meclise taşındı
Toplum yararına çalışan güvenlik görevlileri, Millî Eğitimde çalışanlar, kamuda kiralık araç şoförleri ihale ve çalışma süreleri nedeniyle işten çıkarılıyor. Diyanet İşlerinde çalışanlar dahi sorun yaşıyor. Vekil imamlar 2013 yılından beri mağdur. Asıl işi yapıp asıl kadro verilmediği gibi, işlerinden de çıkarılıp açıkta kalıyorlar.

Vekil imamlara, TYP güvenlik görevlilerine ve kamuda kiralık araç şoförlerine kadro verilmesini bugünkü TBMM konuşması ile talep eden Niğde Milletvekili Ömer fethi Gürer'in konuşmasının tamamı şu şekilde:

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Kamuda geçici ve mevsimlik olarak çalışan işçiler çıkarılıyor. Belediye ve il özel idaresinde beş ay yirmi dokuz gün çalışanlar için amir izniyle uzatma hakkı kanun hükmünde kararnamede yer almadığından işçiler işsiz kalıyor. Toplum yararına çalışan güvenlik görevlileri, Millî Eğitimde çalışanlar, kamuda kiralık araç şoförleri ihale ve çalışma süreleri nedeniyle işten çıkarılıyor. Diyanet İşlerinde çalışanlar dahi sorun yaşıyor. Vekil imamlar 2013 yılından beri mağdur. Asıl işi yapıp asıl kadro verilmediği gibi, işlerinden de çıkarılıp açıkta kalıyorlar. Kıdem tazminatından nakil hakkına özlük haklarından yararlanamıyorlar. AKP iktidarı, vekil imamları dahi görmezden gelip onları yoksulluğa mahkûm kılıyor. İşsiz “Açım.” diyor, çalışan işten atılıyor, bu feryatları Sayın Cumhurbaşkanı duymuyor mu?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum