Verilen memur maaş artışı kabul edilemez!

Verilen memur maaş artışı kabul edilemez!
Bugün en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Bu kapsamında, yüzde 17,55 enflasyon farkı verileceğini, 8 bin 77 TL de seyyanen zam yapılacağını, böylece en düşük memur maaşının 22 Bin 77 Lira olacağı söylendi.

Yapılan 8 Bin 77 Lira seyyanen zam, emeklilik maaşına yansımayacaktır. Bu zam taban aylığa yapılarak emeklilik dönemini de kapsayan daha uzun soluklu bir iyileştirme olmalıdır.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Verilen %17.55’lik fark, daha maaşlara yansımadan her ay yükselen gerçek enflasyonla memurun harcayacağı kalemlere zam geldi. 

Sayın Cumhurbaşkanının, en düşük memur maaşı için seçim vaadi neydi? 22 Bin Lira. Peki bugün açıklanan rakam ne: 22 Bin 77 lira. Vaad edilen rakama ulaşmak için kuruş kuruş uğraşılmış sanki.

Bu işin başka bir hesabı yok. Memur maaşı en az yoksulluk düzeyinde olmalıdır. Son duruma bakıldığında Devlet, memurunun maaşını yoksulluk düzeyine bile getirmemiş, yetkili sendika temsil ettiği memurları yalnız bırakmıştır. 
Memur maaşları aylardır açlık sınırına yaklaşırken, memur kredi kartı, eksi bakiyelerle günü kurtarmaya çalışıyor. 

Büyükşehirlerde ev kiraları 10 Bin TL’den başlıyor. Yakıta, dolayısıyla da ulaşıma sürekli zam geliyor. Temel ihtiyaç malzemelerini her ay azaltarak almaya başladılar. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yetkili sendika; bu zamla memurların “oh” çekeceğini, ferahlayacaklarını ifade etti. Memurun halinden bu kadar bihaber bir yetkili sendika, memuru nasıl temsil ediyor? Üyelerinin içinde bulunduğu geçim sıkıntısını bilmeyen, düşünmeyen bir sendika Toplu Görüşme masasında memur için ne isteyebilir? İstemek için oturup alkışlayarak kalkılacak masada unutulan, mağdur olan yine memur olacaktır. 

Ek ders, eğitim ödeneği, sınav görevi ücretlerine de sadece 17.55 zam yapılmıştır. Öğretmenler ek ders almak istemeyecektir. Öğretmen eksiğini ücretli öğretmenle kapatmaya çalışan Bakanlık, bu ek ders ücretiyle ücretli öğretmen bulmakta da zorlanacaktır. Yapılacak sınavlarda görevli bulamayacaktır. Öğretmene verilen eğitim ödeneği birkaç top kağıt anca alabilecektir. 

Ayrıca yapılan seyyanen zam teklifi 15 Temmuzdan sonra geçerli olursa memurların alacağı 15 günlük maaş farkında seyyanen zam etkili olmayacaktır.

Bu haliyle zam kabul edilebilir bir zam değildir. Kesinlikle revize edilmeli, memurun geçinebileceği bir düzeye getirilmelidir. 

Memur Devletin memurudur. Memur maaşı enflasyona ezdirilmemeli, yaşanılabilir bir düzeye getirilmelidir.
Eğitim Gücü Sendikası olarak talebimiz; bir yıldır dile getirdiğimiz en az yoksulluk düzeyi maaştır. Eğitim ödeneği bir maaş tutarında olmalı, memura bayram ikramiyesi verilmelidir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum