Yardımcı Hizmet Sınıfı personeli hakkında soru önergesi

Yardımcı Hizmet Sınıfı personeli hakkında soru önergesi
Kamuda çalışan 110 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin hizmet sınıfı değişikliği ve görevde  yükselme ve unvan değişikliği talebi TBMM gündemine taşındı CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Yardımcı Hizmet Sınıfında çalışan personelin özlük haklarına yönelik sorunlarını Meclis gündemine taşıyarak, 'Yardımcı Hizmetler Sınıfı statüsünde çalışan mevcut personelin, eğitim durumlarına ve ihraz ettikleri unvanlara uygun şekilde hizmet sınıflarına geçirilmelerine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Kuruml

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını ve YHS personelinin eğitim durumlarına ve ihraz ettikleri unvanlara uygun şekilde hizmet sınıflarına geçirilmelerine yönelik bir çalışmanın olup olmadığını sordu.

'Kamu kurumlarında teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, mübaşir, terzi, berber, garson, bahçıvan, matbaacı gibi çeşitli unvanlarda görev yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli, bulundukları sınıftan kaynaklı olarak birçok maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyetlerin başında görevde yükselme sorunu ve maaş ve emeklilik hakları gelmektedir. Eğitim durumları itibariyle, diğer hizmet sınıflarında çalışma yeterliliği olduğu halde kamudaki görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının kurumdan kuruma değişiklik göstermesi ve uzun süreler boyunca sınav açılmaması gibi nedenlerle çalışma yeterliliklerinin olduğu hizmet sınıflarındaki unvanlarda çalışamayan yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin, diğer hizmet sınıflarındaki öğrenimlerine uygun unvanlara sınavsız geçirilmesine ilişkin talepler bulunmaktadır. Bu haklı taleplerin karşılanmasıyla birlikte personelin verimliliğinin artacağı değerlendirilmektedir.'

1- Kamu kurumlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında olan personel sayısı kaçtır? Bu personelin kurumlara ve unvanlarına göre dağılımı nedir?

2- Yardımcı Hizmetler Sınıfı statüsünde çalışan mevcut personelin, eğitim durumlarına ve ihraz ettikleri unvanlara uygun şekilde hizmet sınıflarına geçirilmelerine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Varsa bu çalışmanız hangi aşamadadır?

3- Kurumlarda istihdam edilen Yardımcı Hizmet Sınıfı personelinin bulundukları kurumlarda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yapılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum