Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personeline Yönelik 10 Talep Milli Eğitim Bakanlığına İletildi

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personeline Yönelik 10 Talep Milli Eğitim Bakanlığına İletildi
Türk Eğitim-Sen , yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin yaşadığı sorunlara ilişkin gelen şikayetler doğrultusunda talepleri ve bu husustaki mağduriyetlerin önlenmesi için, MEB’e talepte bulundu.

Türk Eğitim-Sen , yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin yaşadığı sorunlara ilişkin gelen şikayetler doğrultusunda talepleri ve bu husustaki mağduriyetlerin önlenmesi için, MEB’e talepte bulundu.

TÜRK EĞİTİM-SEN

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası

GENEL MERKEZİ

16/01/2018

Sayı :GMT.430.0 Konu :YHS’ndaki personelin sorunları

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personelin yaşadığı sorunlara ilişkin sendikamıza gelen şikayetler doğrultusunda taleplerimiz aşağıda belirtilmiştir;

1) Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personele bir kereye mahsus sınavsız Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçiş hakkı verilmelidir.

2) Her yıl eğitim-öğretim yılı başında ödenen “Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği"; brüt bir maaş tutarında ve hizmet sınıfı ayrımı yapılmadan, MEB ve Yüksek Öğretim personelinin tamamına ödenmelidir.

3) Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personel ek göstergeden yararlanmalıdır. 4) Giyim yardımı miktarı günün şartlarına göre arttırılmalıdır.

5) Destekleme ve yetiştirme kurslarında yaptıkları görev karşılığında ödenen mesai ücretleri arttırılmalıdır.

6) Görev tanımlarının yapılması ve memur ve hizmetlilerle ilgili sübjektif değerlendirmelere yol açan "idarenin vereceği diğer görevleri de yapar." ibaresi ile diğer mevzuatlardaki benzer ifadeler kaldırılmalıdır.

7) Devlet Parasız Yatılılık burslarında öğretmenlere ayrılan kontenjandan hizmetliler ve tüm eğitim çalışanları yararlanmalıdır.

8) Okullarda hizmetli kadrosunda çalıştırılan personel yeterli eğitimi almadığı, hatta görevi olmadığı halde kaloriferci gibi çalıştırılmaktadır. Bu konu çalışanları mağdur ettiği gibi güvenlik açısından da son derece tehlikelidir. Hizmetlilerin kaloriferci olarak çalıştırılması önlenmeli, eleman yokluğundan çalıştırılmak zorunda kalınıyorsa mutlaka bu konuda gereken eğitimi almaları sağlanmalı ve kendilerine bu görevleri ile ilgili ayrıca ücret ya da tazminat ödenmelidir.

9) Kalorifer yakan hizmetlilere yoğurt-süt yardımı yapılmalıdır.

10) Yatılı ve pansiyonlu okullar, özel eğitim okulları ve ikili öğretim yapan okullarda görev yapan hizmetlilere ek ücret ödenmelidir.

Yukarıda belirtilen hususlarda gerekli işlemlerin yapılarak, mağduriyetlerin önlenmesi hususunda;

Gereğini arz ederiz.

MYaşar ŞAHİNDOĞAN

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri

Musa AKKAŞ

Genel Sekreter

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
34 Yorum