Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin sınıf değişikliği Meclis gündeminde

Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin sınıf değişikliği Meclis gündeminde
Yardımcı hizmetler sınıfı kapsamındaki kadro unvanlarında görev yapan devlet memurları bulundukları hizmet sınıfından kaynaklı olarak birçok sorun yaşamaktadırlar. Yaşanan sorunları sıralayacak olursak; görevde yükselme sorunu yaşamaktadırlar, maaş ve emeklilik hakları bakımından sorun yaşamaktadırlar, görev tanımları bakımından sorun yaşamaktadırlar.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin bugün Meclis Genel kurulunda yaptığı konuşmasında; 'Sayın Başkan, kamu kurumlarında çeşitli unvanlarda teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı ve benzeri gibi görev yapan 111 bin yardımcı hizmetler sınıfı personeli bulundukları sınıftan kaynaklı olarak birçok maddi ve manevi mağduriyet yaşadıklarından hizmet sınıflarının değiştirilmesi suretiyle bu mağduriyetlerinin giderilmesini beklemektedirler. 

Bilindiği gibi 2005 yılında memur sendikalarıyla Hükûmet arasında imzalanan toplu görüşme mutabakat metninde “Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların öğrenim durumlarına göre, bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız atanmalarının sağlanması için çalışma yapılacağı” kararının yer alması, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin sınıf değişikliğine ilişkin beklentisini daha da artırmıştır. Yardımcı hizmetler sınıfı kapsamındaki kadro unvanlarında görev yapan devlet memurları bulundukları hizmet sınıfından kaynaklı olarak birçok sorun yaşamaktadırlar. Yaşanan sorunları sıralayacak olursak; görevde yükselme sorunu yaşamaktadırlar, maaş ve emeklilik hakları bakımından sorun yaşamaktadırlar, görev tanımları bakımından sorun yaşamaktadırlar.' dedi.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
58 Yorum