Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması Hakkında Yasa Teklifi

Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması Hakkında Yasa Teklifi
Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin, genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi için kanun teklifi verildi. Kamuda yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılıyor mu? Yardımcı hizmet sınıfında bulunan yaklaşık 110 bin personelin genel idare hizmetleri sınıfındaki durumlarına uygun kadrolara geçirilmesi hakkında kanun teklifi verildi.

Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin, genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi için kanun teklifi verildi. Kamuda yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılıyor mu? Yardımcı hizmet sınıfında bulunan yaklaşık 110 bin personelin genel idare hizmetleri sınıfındaki durumlarına uygun kadrolara geçirilmesi hakkında kanun teklifi verildi. Konuya ilişkin İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU'nun Meclisteki, açıklaması şu şekilde:

Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; 502 sıra sayılı Kanun Tasarısı’nın 53’üncü maddesi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldım. Genel Kurulu ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Değerli milletvekilleri, bu vesileyle bir başka hususa da dikkat çekmek istiyorum. Bilindiği üzere, devlet memurları hizmet sınıflarına ayrılmışlardır, bunlardan birisi de yardımcı hizmetler sınıfıdır. Devlet Memurları Kanunu’nun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, özellikle de kamu kurumlarının birçok kamu hizmetini hizmet satın alma yoluyla karşılayabilme imkânı getirildiğinden bu yana yardımcı hizmette personel ihtiyacı azalmıştır, kalanların yaptığı işler de daha ziyade genel idareyle ilgili işlerdir. Bu sebeple, anılan hizmet sınıfında bulunan yaklaşık 110 bin personelin genel idare hizmetleri sınıfındaki durumlarına uygun kadrolara geçirilmesi yerinde olacaktır. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem Meclis araştırma önergesi hem de kanun teklifi verdiğimizi de belirtmek istiyorum.

Bu düşüncelerle, şehit yakınlarının da memur unvanlı kadrolara geçirilmesini istediğimiz önergemize destek vermenizi bekliyoruz ve sizleri saygıyla selamlıyorum.

Kamubiz.com Özel Haber / ANKARA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
22 Yorum