Yetkili memur sendikasının genel başkanı görevden alındı

Yetkili memur sendikasının genel başkanı görevden alındı
Yetkili memur sendikasının yönetim kurulu genel başkanı görevden aldı. Yönetim Kurulu, kısa bir süre önce görev dağılımını değiştirerek, bu kez Genel Başkan Metin Yılancı'yı görevde aldı ve Eğitim Sosyal İşler Sekreterligi görevine getirdi. Genel Başkanlığa ise Feyim Bingöl getirildi.

Büro hizmet kolunda 73 bin 685 üye sayısıyla yetkili olan Büro Memur-Sen'de, yaklaşık bir yıl önce başkan Vecdi Yanbaz'ın, yönetim kurulundaki görevine tartışmalı bir şekilde son verilmiş, yerine Metin Yılancı getirilmişti.

Büro Memur Sen, bu tartışmalı uygulamadan 1 yıl sonra bir kez daha yönetim yapısını değiştirdi.

Yönetim Kurulu, kısa bir süre önce görev dağılımını değiştirerek, bu kez Genel Başkan Metin Yılancı'yı görevde aldı ve Eğitim Sosyal İşler Sekreterligi görevine getirdi. Genel Başkanlığa ise Feyim Bingöl getirildi.

Büro Memur Sen Denetleme kurulunun ülkemizdeki sendikal haraketlerde pek şahit olunmayan bir şekilde karar alması ve bu kararını ısrarla savunması sendikacılığın geleceği açısından ve daha demokratik bir zemin oluşması bağlamında çok önemlidir. Bu karar sayesinde, tüm sendikalar yönetim ve harcama şekillerini daha şeffaf ve hukuk çerçevesinde gerçekleştirmek zorunda kalacaklardır.

Büro Memur Sen'deki başkan değişimine yönelik açıklama

Memur-Sen'den, konfederasyona bağlı sendikalar ile sendikaların liderlerine yönelik yayımlanan ve paylaşılan tahkir ve tezyif edici nitelikteki haberler ve karalama çabalarına karşı hukuki bütün girişimlerin başlatılacağı bildirildi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Büro Memur-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulunun olağan denetim faaliyeti ve Denetleme Kurulu Raporu üzerinden yayımlanan haberler ve ortaya çıkan gelişmeler sonrasında Büro Memur-Sen Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisine başvurulduğu, konuyla ilgili rapor ve karar içeriklerinin ivedilikle incelendiği belirtildi.

İncelemenin ardından Memur-Sen Yönetim Kurulunun konuyla ilgili aldığı karara yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Denetleme Kurulu Raporu irdelenmesi ve tüm ilgililerin dinlenmesi sonucunda, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin Yılancı'nın haksız-hukuksuz maddi menfaat temini şeklinde ve yolsuzlukla suçlanmasını makul ve haklı kılacak nitelikte iş, işlem ve eyleminin söz konusu olmadığı, bu yöndeki haber içeriklerinin ve sosyal medya paylaşımlarının gerçek dışı olduğu, tüzükte belirtilen usule riayet etmediği kanaatine varılan iş ve işlemlerine yönelik olarak Metin Yılancı hakkında işletilecek süreçlerin bu değerlendirmenin dışında olduğu anlaşılmıştır."

Büro Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulunun göreve devam ettiği, bu durumu değiştirmeye veya görev dağılımının yeniden yapılmasına dönük yasal ve sendikal mevzuat yönüyle geçerli nitelikte bir kararın alınmadığının da anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Son dönemde Memur-Sen ve bağlı sendikalarına ve sendikal liderlerine yönelik özel çabalarla üretildiği anlaşılan haksız isnatlara, açık yalanlara ve iftiralara dayalı olarak yayımlanan ve paylaşılan tahkir ve tezyif edici nitelikte haberlerin ve sosyal medya içeriklerinin iyi niyetli yaklaşımlar olmadığı, bu haber ve karalama çabalarına karşı hukuki bütün girişimlerin başlatılacağını, büyük Memur-Sen ailesinin güvenine ve bu emsalsiz güvenin oluşturduğu örgütlü güce dayanarak bir kez daha deklare ediyoruz."

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.