“Yılan hikayesine dönen banka promosyonu”

“Yılan hikayesine dönen banka promosyonu”
Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin banka promosyon sürecine dair açıklamada bulundu.

Demirbaş ihale sürecinin ardından üniversitenin eski banka ile fesih sürecini tamamlayamamasını eleştirerek, "Her banka promosyonu ihalesi sonucunda, kazanan bankalara vermeyerek, bankalar nezdinde kurumun güvenirliğini yitirmesine sebep olmuş, çalışanının geleceğini ipotek altına almış ve gelecekte de mağduriyetlerine sebep olacak adımlar atmıştır" dedi.

Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nin banka promosyon sürecine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan aksaklıklar ve beklentileri bir kez daha dile getirdi. Yaşanan enflasyon farkı nedeniyle girilen ihalelere dair bilgi veren Demirbaş, "2022 Eylül ayında çıktığı ihaledeki rakamı düşük bulmasından dolayı anlaşma sağlanamamış olup, yeni yıldaki maaş oranları ile rakamın daha yüksek olacağını düşünerek ihaleyi yeni yıla bırakmış ve 03 Şubat 2023 tarihinde tekrar ihaleye çıkmıştır. Yapılan ihale İş Bankası tarafından kazanılmış olup fesih sürecine başlanmıştır. Fakat fesih sürecini tamamlayamayan Üniversite yönetimi Ziraat Bankası ile tekrardan anlaşmak zorunda kalmıştır" diye belirtti.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 
Promosyon ödemeleri 1 hafta gecikti
Üniversitenin promosyona ilişkin yaptığı açıklamayı eleştiren Başkan Demirbaş, Ziraat Bankası ile yapılan protokole göre "14 Mart 2023 tarihinde atılan mesajda 18bin TL nakit, hemen kredi kartına yüklenilecek bin TL para puan ve 3 ay sonra tekrar kredi kartına yüklenilecek bin TL para puan olmak üzere toplamda 20 bin TL olarak anlaşma sağlanmış ve tutar 1 hafta içerisinde 21 Mart 2023 tarihine kadar hesaba yatırılacağı resmi mesajlar ile çalışanlara bildirilmiştir. 22 Mart 2023 Çarşamba günü gönderilen yeni mesajda ise ödeme tarihini değiştirerek 27 Mart 2023 Pazartesi günü olarak güncellemişlerdir" sözlerine yer verildi. 
 
"Para Puanlar hala yüklenmedi"
Demirbaş, para puan konusunda bir bilgileri olmadığını belirterek, "Ziraat Bankası ile yapılan protokol gereği hemen yüklenmesi gereken 18 bin TL nakit 27 Mart 2023 tarihinde yüklenmiş, ancak hemen kredi kartına yüklenilecek bin TL para puan hala yüklenmemiştir ve ne zaman yükleneceği konusunda da bir bilgi yoktur. Bu durumda 3 ay sonra kredi kartına yüklenmesi gereken bin TL para puanın durumu da meçhul demektir" dedi. 
 
"Personelin ve kamuoyunun aklı ile alay edildi"
ÇOMÜ Rektörlüğü tarafından "Önceki sözleşmeden doğan cayma bedeli (7 bin 900TL) Ziraat Bankası AŞ`ye ödenmeyecektir. Böylelikle anlaşma toplam tutarı 27 bin 900 TL`ye denk gelmektedir" şeklinde açıklama yapıldığını belirten Başkan Demirbaş, "Personelin ve kamuoyunun aklı ile alay etmiş, önemli bir kazanım olarak personelin ve kamuoyunun bilgisine sunmuştur. Ancak; 14 Temmuz 2025 tarihinde bitecek sözleşme süresini bir yıl daha uzattığından bahsetmemiştir. Birçok kurum mevcut protokolde bir uzatma yapmadan, daha az personel sayısıyla, yüksek göstermeye çalıştıkları bu rakamdan çok daha yüksek meblağlara imza atmışlardır" diye konuştu.
 
"Rektör Murat ve ekibi çalışanının mağduriyetine yol açmıştır"
Türk Eğitim-Sen Başkanı Demirbaş, üniversite yönetimini eleştirerek, "Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve ekibi banka promosyonu süreçlerini iyi yönetememiş, deyim yerindeyse eline yüzüne bulaştırmış ve çalışanının mağduriyetine yol açmıştır. Her banka promosyonu ihalesi sonucunda, kazanan bankalara vermeyerek, bankalar nezdinde kurumun güvenirliğini yitirmesine sebep olmuş, çalışanının geleceğini ipotek altına almış ve gelecekte de mağduriyetlerine sebep olacak adımlar atmıştır. Bunun sebepleri bizlerce malum değildir. Ancak bir takım dedi kodular bizlerin de kulağına gelmektedir ve bilgi ve belgeye sahip olunduğunda kamuoyu ile de paylaşılacaktır" ifadelerine yer verdi. 
 
"Rektör başta olmak üzere, tüm ilgilileri göreve davet ediyorum"
Demirbaş son olarak, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yönetimi çalışanlarına verdikleri işleri nasıl eksiksiz ve zamanında teslim almak istiyorlarsa; çalışanlar da yöneticilerinin kendi hak ve hukukunu kollamasını, kendilerine karşı olan vazifelerini zamanında yapmalarını ve özlük hakları ile ilgili konuların eksiksiz ve zamanında yapılmasını beklerler. Çalışanlar yöneticilerine karşı sorumluysa, yöneticilerde aynı derecede çalışanlarına karşı sorumlu olmaları gerekmektedir. Promosyon ücreti 1 haftalık gecikme ile de olsa hesaplara yattı, fakat hala para puanlardan ve yönetimden bu konu ile ilgili açıklama yok. Bu sorumsuzluğun sebebi kim ya da kimler ise acilen personeline karşı sorumluluklarını yerine getirmeli, personel daha fazla mağdur edilmemelidir. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat başta olmak üzere, tüm ilgilileri göreve davet ediyorum" sözlerine yer verdi.
canakkaleolay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.