Zabıt katiplerinin sorunları ve özlük haklarına yönelik talepleri

Zabıt katiplerinin sorunları ve özlük haklarına yönelik talepleri
Adalet Bakanlığı bünyesinde Genel İdare Hizmetleri sınıfında Zabıt Katibi unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının özlük haklarına yönelik bir çok sorunu bulunmaktadır. Sitemize ulaşan zabıt katiplerinin yaşadıkları mağduriyeti ve fazla mesai ücreti, nöbet parası, döner sermaye, yıpranma hakkı, silah taşıma hakkı ve adalet hizmetleri sınıfının oluşturulmasına yönelik taleplerinin yayınlıyoruz.

Bizlerin iş yükü ve çalışma koşulları çok ağırken üstüne birde darbe oldu, ihraçlar oldu, adliyelerde hafta sonları da dahil günde 15-16 saat mesai yaptık hala yapıyoruz, ancak maaş haricinde bir kuruş ne fazla mesai ücreti aldık, ne nöbet ücreti alıyoruz ne de döner sermaye, bütün memur grupları bir ek ödeme ücreti müjdesi  alırken biz hiç bir şey alamadık. 

En ağır çalışma şartlarına sahipken en düşük memur maaşını biz alıyoruz, adalet hizmetleri sınıfı oluşturulsun, polis ve jandarma ile koordineli çalışıyoruz onlar zamda aldı yıpranma hakkı da var hatta infaz koruma memurları da yıpranma hakkı aldı aynı suçlular ile bizde uğraşıyoruz, cezaevine gönderen, suçlular ile bire bir muhatap olan bizlerin yıpranma hakkı ve ek ödememiz yok. Onların silah taşıma hakkı var aynı suçlular ile bizde muhatap olduğumuz halde, küçük ilçelerde işten çıktıktan sonra hakkında işlem yaptığımız adamlarla her gün defalarca karşılaşmamıza rağmen silah taşıma hakkımız yok. 

Nöbetçi iken oğlunu tutukladığımız aile fertleri işlem bitip adliyeden çıktıktan sonra beni takip edip adliyeden uzaklaşınca saldırmaya kalktılar zor kaçtım. Bizlerde insanız bizimde çocuklarımız var. 

Tüm bunlara ek olarak, geçtiğimiz haftalarda İstanbul da adliyede polisin elinden kurtulan suçlu zabıt katibinin saç derisini kopardı. Daha dün mesai sonrası beni çalıştığım küçük ilçede eşim ve çocuğum ile alışveriş yaptığım sırada sürekli suç işleyen bir şahıs önümü keserek "hakkımda dava açmışsınız ben elimdeki silahla havaya ateş ettim, diğer elimde bulunan baltayla adamın yanağından ufak bir kesi attım nasıl olur da silahla yaralamadan dava açarsınız" diye bir sürü söylendi, alkollüydü alttan aldım gitti, biraz sert yapsam ailemin yanında saldıracak. Arabamı kaç defa çizdiler, buraya fotoğraf atma imkanım olsa da bir görseniz en son ön kapıdan arka yakıt deposu kapağına kadar çizdiler, bin TL boya parası istediler, kendim rötuş yaptım. 

Ez cümle biz zabıt katipleri olarak fazla mesai ücreti, nöbet parası, döner sermaye, yıpranma hakkı, silah taşıma hakkı ve adalet hizmetleri sınıfının oluşturulmasını istiyoruz. Eşim çalışmıyor 2 yaşında oğlum var 3200 TL alıyorum. Belediyede düz memur arkadaşım var evli değil 4800 maaş alıyor ve 8-5 çalışıyor. Bense 1 hafta arayla yani ayda 15 gün nöbetçi oluyorum, gecenin 3 ünde de otopsiye gidiyoruz gündüzde, 3 saat sürdüğüde oluyor çoklu ölümlerde 9 saat otopsi yaptığımızı da biliyorum karşılığında devlet 22 lira veriyor sadece. Yazıktır günahtır, adalet bakanı sesimizi duysun lütfen

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum