Zabıta memurlarına fiili hizmet süresi zammı verilmesi hakkında kanun teklifi

Zabıta memurlarına fiili hizmet süresi zammı verilmesi hakkında kanun teklifi
Belediyelerde görevli zabıta memurlarına yıpranma payı verilmesi amacıyla kanun teklifi verildi. Risk altında ve ağır koşullarda çalışan zabıtaların fiili hizmet süresi zammından faydalanabilmesi için Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt kanun teklifi verdi.

Belediyelerde görevli zabıta memurlarına yıpranma payı verilmesi amacıyla kanun teklifi verildi. Risk altında ve ağır koşullarda çalışan zabıtaların fiili hizmet süresi zammından faydalanabilmesi için Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt  kanun teklifi verdi.

KANUN TEKLİFİNİN GENEL GEREKÇESİ

Belediyelerde görevli zabıta memurları, kamu düzenini sağlamak, halkın sağlığı ve huzuru için görev yapmaktadır. Halkla, esnaf arasında dengeyi kurmakla görevli zabıta emekçileri, görevlerini ifa ederken pek çok zorlukla karşılaşmakta, gece-gündüz can güvenlikleri her an risk altında çalışmaktadır. Böylesi önemli ve zor görev üstlenen zabıtalar, gerek ekonomik gerekse özlük hakları bakımından da sorunlar yaşamaktadır.

Gece gündüz demeden çalışmalarına rağmen zabıta memurları, görevlerini ifa ederken tartışmalara, kimi zaman yaralanma ve hatta ölüm ile sonuçlanabilen saldırılara maruz kalmaktadırlar. Bu sebeple, zihnen ve bedenen gördükleri zarar nedeniyle kendilerine yıpranma hakkı tanınmalıdır.

Bu bağlamda 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılarak, risk altında görev yapan diğer kamu personellerine sağlanan fiili hizmet süresi zammı hakkının zabıta memurlarına da verilerek, eşitsizliğin ve mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir.

Kamubiz.com Özel Haber / Ankara

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.