3600 ek gösterge bekleyen memurlar, bu sorulara cevap arıyor!

3600 ek gösterge bekleyen memurlar, bu sorulara cevap arıyor!
Birinci derecedeki kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesine yönelik düzenlemeye ilişkin bu sorular cevap bekliyor!

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçim vaadi olarak “Birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkında yararlanabilmesini sağlayacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklamanın ardından 2023 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle gerçekleştirilen geniş çaplı Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu programında konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin; “3600 Ek Gösterge çalışmasında o dönem tamamlanamayan ve Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın çaba ve çalışmalarıyla sürekli gündemde tuttuğu 1. Derecedeki kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi düzenlemesini içeren Kanun Teklifinin hazır olduğunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açılır açılmaz tamamlanacağı" müjdesini vermişti.

3600 ek göstergeye tabi tutulan tüm memurlar verilen sözlerin tutulmasını ve aşağıdaki soruların yanıtlanmasını beklemektedir.

1- Verilen müjdenin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen 1. Derecedeki kamu görevlilerine 3600 ek göster verilmesiyle ilgili bir çalışma yapılmadı. Bakanlık olarak bu konudaki çalışmanız şu an hangi aşamadadır?

2- Verilen sözler tutularak 3600 ek göstergeden 470 bin kamu görevlisi emeklisinin yararlanması sağlanacak mıdır?

3- Seçim vaadi olarak söz verilen bu kanun teklifi Meclis'e ne zaman sunulacak ve ne zaman hayata geçirilecektir?

4- 3600 ek göstergeden kaç kişi yararlanacaktır ?

NOT: HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18 Yorum