3600 ek gösterge bekleyen memurlar, bu soruları SORUYOR!

3600 ek gösterge bekleyen memurlar, bu soruları SORUYOR!
Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin'in seçim öncesi müjde olarak duyurdukları 3600 ek gösterge vaatlerine ilişkin, birinci dereceye yükselen memurlar merak içerisinde...

14 Mayıs seçimleri öncesi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız." ifadelerini kullanmıştır.

Aynı şekilde 1 Mayıs tarihinde Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu programında konuşma yapan dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin, "3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Onu o günkü şartlarda yapamadık ama bu konuda dosyamız da çözüm yolumuz da hazır. Hatta kanun teklifimiz de hazır. İnşallah Meclisin gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi bu olacak." sözleriyle seçim öncesi her platformda müjde olarak duyurulmuştur.

Ünvanlar arasında ücret farkının her geçen gün artış gösterdiği ortadadır. Örneğin; Hizmetli kadrosunda görevli personel ücretleri, 40 yıl hizmeti olan memur maaşından daha fazla duruma gelmiştir. Emeklilik durumunda seyyanen verilen zam emeklilikte maaşa yansımadığından emekli olunduğunda maaş yarı yarıya düştüğü için ortaya çıkan mağduriyet artmaktadır.

Bu Bağlamda;

1- Birinci dereceye gelen bütün üniversite mezunu memurlara 3600 ek gösterge verilmesi adına çalışmalar hangi aşamadadır?

2- Seçim öncesi müjde olarak duyurulan, kanun teklifi hazır denilen 3600 ek gösterge düzenlemesi hangi gerekçe ile bu tarihe kadar hayata geçirilmemiştir?

3- Emeklilikte ortaya çıkan mağduriyetler nasıl çözülecektir? Seyyanen verilen ücretin emeklilikte uygulanması adına bir çalışmanız var mıdır? Detayları kamuoyuyla paylaşır mısınız?

4- Birinci dereceye gelen bütün üniversite mezunu memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve seyyanen verilen ücretin emeklilikte uygulanması adına bir takvim açıklar mısınız?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum