3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler ve memur maaşları hakkında bomba açıklamalar: Yetkili sendika memura kötülük yapmıştır!

3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler ve memur maaşları hakkında bomba açıklamalar: Yetkili sendika memura kötülük yapmıştır!
Sendikalardan memur maaşları, ek gösterge ve yardımcı hizmetler sınıfına yönelik yeni açıklamalar geliyor. Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, memurların maaş ve 3600 ek gösterge konularına değinerek gecikmes nedeninin Memur-Sen olduğunu söyledi...

Türk Büro Sen’den Yardımcı Hizmetler Sınıfı, memur maaşları ve 3600 ek göstergeye yönelik sert açıklamalar yapılıyor. Genel Başkan Türkeş Güney, memurların haklarına odaklandı ve ek gösterge, memur maaşları ve yardımcı hizmetlerde sorumluluğun yetkili sendikada olduğu vurgusunu yaptı.

Genel Başkan Türkeş Güney, Çanakkale'de bir toplandıda yapmış olduğu memurlara yönelik konuşmasında şunları kaydetti;

Gündemimiz ve Önceliğimiz; Memur ve memur emeklilerine verilen;

-1.dereceye 3600 ek gösterge

-İlave ek ödemenin memur emekli maaşlarına yansıtılması;

-YHS’da yer alan kardeşlerimizin GİH ve TH sınıfına geçirilmesi.

Hakkında verilen sözlerin hayata geçirilmesi.


3600 ek göstergenin gecikmesinin nedeni MEMUR-SEN

“1.Dereceye 3600 ek göstergenin gecikmesinin nedeni; yetkili sendikanın toplu sözleşme masasında attığı imza, yaptığı mutabakattır. Yetkili sendika memura kötülük yapmıştır.”

Anayasa Mahkemesinin kararının haksız olduğunu da belirten Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Anayasa Mahkemesi kararı ile haksız ve hukuksuz şekilde tırpanlanan toplu sözleşme ikramiyesini düzeltmek için uğraşıyoruz. Üyelerimiz ve memurlarımız rahat olsun, endişe etmesinler. Bu haksız kararı düzelteceğiz. Kazanılmış bir hakkın geri gitmesine asla izin vermeyiz.”

YETKİLİ AMA ETKİSİZ KONFEDERASYON, MASADA HANGİ KONULARIN KONUŞULACAĞINI DAHİ BİLMEMEKTEDİR

Bildiğiniz gibi Geçtiğimiz ağustos ayında da 7.dönem toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleştirildi. Toplu sözleşme masasında memurlarımızın hiçbir sorunu tartışılmamış, beklentiler karşılanmamış, memur ve memur emeklilerimiz enflasyon tahminin altında bir maaş zammına mahkum edilmiştir. Türkiye Kamu Sen olarak toplu sözleşme sürecinde, masaya katılma, sürece dahil olma, memurlarımızın sorunları çözme adına yaptığımız bütün çağrılar karşılıksız kalmış, ne memurun sorunlarını müzakere etmişler, ne de müzakere edecek sendika olan Türkiye Kamu-Sen’i toplu sözleşme masasına davet etmişlerdir. Hakeme taşınan yetkili sendika belgelerinden anlaşılacağa üzere, masada 22 gün boyunca çay kahve içip sohbet etmişler. Buradan üstüne basa basa ısrarla ifade ediyorum ki; malum yetkili sendika; Masada hangi konuların konuşulacağını dahi bilmemektedir.

Son yapılan 7.dönem toplu sözleşme de, öncekiler gibi memurun sorunlarının tartışılmadığı, müzakere edilmediği, en önemli meşru zeminin heba edildiği bir süreç olmuştur. Bu nedenle diyoruz ki; Malum sendikanın miadı dolmuş, raf ömrü sona ermiştir. Bu durumu kendileri de görüyor, erimenin önüne geçmek için, kutsal hak arama aracı olan sendikacılığı, eşantiyon limited şirketine, züccaciyeci dükkanına döndürdüler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
27 Yorum