3600 ek göstergede sıcak gelişme: Kamudaki şeflere teklif edildi

3600 ek göstergede sıcak gelişme: Kamudaki şeflere teklif edildi
3600 ek gösterge şeflere verilecek mi? Yönetici kadrosundaki şeflere 3600 ek gösterge gelişmesi...Kamuda şef kadrolarında görev yapan memurlara, Devlet Memurları Kanunu kapsamında ek gösterge cetvelinin uygulanması amacıyla TBMM'ye kanun teklifi sunuldu.

Kamuda Yönetim Hizmetleri Grubunda görev yapan şeflere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik kanun teklifi Meclis'e verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi ve gerekçesi ilişikte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Reşat KARAGÖZ /CHP Amasya Milletvekili

GENEL GEREKÇE

Yıllar İçerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında belirli hizmet sınıflarında görev yapan bazı unvanlara yönelik özlük haklarıyla ilgili iyileştirici düzenlemeler yapılmış ise de Genel İdare Hizmetleri Sınıfında ve Yönetim Hizmetleri Grubunda olan 1 No'lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 509. Maddesinde bakanlıkların taşra teşkilatı yönetim kademelerinden sayılan Şefler bu düzenlemelerden yararlanamamışlardır. Belirli bir mesleki tecrübeden sonra meslekleriyle ilgili olarak yapılan yazılı ve mülakat sınavlarında başarılı olduktan sonra kurum içerisinde göreve atanan Şefler; kurumsal hafızaya hakimlik ve mevzuat donanımlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişinde önemli bir role sahip olmanın yanında sevk ve idaresinden sorumlu olduğu birimlerinde vatandaşlarımızın ve kurumların sorunlarının çözümü noktasında da en öncelikli müracaat merciidir.

Hiyerarşik pozisyonlan açık bir şekilde 1 No'lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde belirlenmiş Şeflerin kamu kurum ve kuruluşların vatandaşa hizmet sunumunda üstlendiği rolü de dikkate alındığında, katlanılan zorluklar ve harcanan emeklerle elde edilen kazancın, ulaşılan sonucun dengeli olması durumu noktasında içerisinde maiyeti altında görev yapan bazı çalışanlardan daha az ücret aldıkları net bir şekilde bilinmektedir.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE-1 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ekli (1) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin 1- Genel İdari Hizmetler Sınıfının (ı) bendinde "Genel İdari Hizmetler" sınıfında şef unvanında görev yapan Devlet Memurlarının eklenmesi amaçlanmıştır.

MADDE-2. Kanunun Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte yürürlüğe gireceği belirtilmektedir.

MADDE-3. Kanunun Cumhurbaşkanınca yürütüleceği belirtilmektedir.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE -1 14/07/1965 tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ekli (1) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin 1- Genel İdari Hizmetler Sınıfının (ı) bendinde "diğer müdür ve başkan" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve şef ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3-Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
23 Yorum