Ali Yalçın'dan, memur maaşları hakkında önemli açıklamalar!

Ali Yalçın'dan, memur maaşları hakkında önemli açıklamalar!
TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurlara zammının ilk üç ayda eridiğini, bayramdan önce maaşların ödenmesi ve vergide adalet sağlanması gerektiğini ifade etti...

Enflasyon Gündemimizden Çıkmalı, Alım Gücü Düşüşü Engellenmelidir

2024 Mart ayı enflasyon oranı %3,16 yıllık enflasyon %68,50 olarak açıklandı. 3 aylık enflasyon %15,06 gerçekleşti. Kamu İşveren Heyeti'nin teklifi ve Hakem Kurulu'nun tescili sonrası kamu görevlilerine yapılan %15 oranındaki artış, ilk üç ayda enflasyon karşısında erimiş oldu.

Özellikle yılbaşı itibariyle maaş/ücretlere yapılan artıştan daha fazlası mal ve hizmetlere yansımış, Şubat-Mart ayı itibariyle de emtia, kira ve zorunlu harcamalara yansıyan fiyat artışı daha da hissedilir hale gelmiştir.

Para ve maliye politikası tarafında gerçekleştirilen sıkılaşma politikaları henüz piyasalara ve sabit ücretlilerimizin gelirlerine yansımadı. Fiyat artışlarında oluşan süreklilik, geleceğe dair ihtiyaçların bugünden temin edilmesini ve talep tarafında artışı destekliyor. Bu döngü içerisinde alım gücü düşüyor, fiyat artışları ise devam ediyor. Bütün sabit gelirliler için en önemli ve öncelikli konu; fiyat istikrarının sağlanması, enflasyon rakamlarının tek haneye düşürülmesidir.

Gelir Dağılımında Adalet İçin Vergide Adalet Sağlanmalıdır

Vergi yükü içerisinde; dolaysız vergi %30'lara, dolaylı vergi %70'lere kadar yükselmiş durumdadır. Vergi yükündeki adaletin sağlanması, gelir dağılımında hakkaniyetin tesisine destek olacaktır. Vergi gelirlerinin, kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirliye daha fazla yük oluşturmasına müsaade edilmemeli, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergilendirme politikası hayata geçirilmelidir.

Alın Terine Verilen Haktan, Emeğin Ücretinden Enflasyon Yükselmez, Enflasyonu İndirmek; Emeğin Hakkından, Alın Terinin Karşılığından Kısmakla Sağlanmaz

Kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirlilerin alım gücünü azaltarak ve harcamalarını engelleyerek enflasyonun düşmeyeceği görülmeli, bu beyanlardan vazgeçilmeli; personel istihdamı ya da personel harcaması kısıtlaması ile enflasyonun indirilemeyeceği bilinmelidir.

Bayramdan Önce Maaşlar Ödenmeli, Kamu Görevlilerinin Bayram Harcaması Engellenmemelidir

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından idari izin müjdesi verilerek Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak uygulanacağı ifade edildi. Kamu görevlilerimiz bayramda memleketlerine, ailelerine, sıla ziyaretlerine giderken birikimlerinden ya da borçlanarak harcama yapmamalıdır.

"Kamu görevlilerine bayram ikramiyesi verilsin" konusu gündeme getirilmesi gerekirken, "maaşların bayramdan önce ödenmesi" tartışmasının yapılması gereksiz ve yersizdir.

Yol masrafı, market alışverişi ve benzeri harcamada bulunacak kamu görevlileri bu konuda mağdur edilmemelidir. Bu tasarruf değil, borçlanma ile kamu görevlilerini huzursuz etmenin yoludur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum