Çalışma Bakanı Işıkhan'a Soruldu: 1. Derecedeki Memurlar Ek Gösterge Alacak Mı?

Çalışma Bakanı Işıkhan'a Soruldu: 1. Derecedeki Memurlar Ek Gösterge Alacak Mı?
Uşak Milletvekili Ali Karaboa bir son dakika açıklaması yaptı. Milletvekili Karaboa yaptığı açıklamada 1. dereceden emekli olmuş memur ve emeklilere 3600 ek gösterge verilmesi sorusunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a sordu.

Memurlara ilişkin bir çok konu sayın milletvekilleri tarafından değerlendirilip ve kamuoyu tarafından merak edilen sorular TBMM'ye önerge olarak sunulmaktadır. Son olarak Bakan Vedat Işıkhan'a sorulan sorulardan biri de, tüm devlet memurları ve emeklilere 3600 ek gösterge ne zaman verilecek sorusu oldu.

İşte TBMM'ye gelen son 3600 ek gösterge önergesi

1 Mayıs 2023 tarihinde Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu programında konuşma yapan önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin "3600 Ek Gösterge çalışmasında o dönem tamamlanamayan ve Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın çaba ve çalışmalarıyla sürekli gündemde tuttuğu 1. Derecedeki kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi düzenlemesini içeren Kanun Teklifinin hazır olduğunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi açılır açılmaz tamamlanacağını” müjdelemiş, 06.06.2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da 1.dereceden emekli olmuş 657'ye tabi tüm devlet memurlarına ve emeklilere

3600 ek göstergenin geleceğine yönelik açıklamalar yapmıştır.

Bu bağlamda;

1- Seçim öncesi gündeme getirilen 3600 ek gösterge konusunda bakanlığınızın yürüttüğü çalışmalar nelerdir?

2- 657'ye tabii tüm devlet memurları ve emekliler 3600 ek göstergeyi ne zaman alacaklardır?

NOT : HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum