CHP’den son dakika memurlara toplu sözleşme ikramiye açıklaması

CHP’den son dakika memurlara toplu sözleşme ikramiye açıklaması
Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi için CHP'den son dakika açıklaması geldi.

Memurların toplu sözleşme ikramiyesini Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yüksek mahkemeye başvuran CHP'yi eleştirmişti. Konuya ilişkin CHP'den de açıklama var.

Anayasa Mahkemesi'nin, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartını kaldırması, yeni bir tartışmaya yol açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düzenleme kapsamında yapılan ödemeden 2 milyonu aşkın memurun yararlandığını söyledi.

Düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP'yi eleştiren Işıkhan, "Memurlarımızın toplu sözleşme kazanımını, Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi’ne götürmüştür ve maalesef ki bu ödemeye ilişkin düzenleme Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise, "Sendikalı bütün kamu çalışanlarına eşit ikramiye verilmesini savunuyoruz." açıklaması yaptı.

Taşcıer, "Nihayetinde Anayasa Mahkemesi de bu apaçık eşitsizliğe ve ayrımcılığa 'dur' dedi. Böylece 400 bin kamu emekçisinin mağduriyeti giderilmiş oldu" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum