Emekli ve memurun 4 aylık zam oranı tek tek hesaplandı!

Emekli ve memurun 4 aylık zam oranı tek tek hesaplandı!
TÜİK resmi verilerine göre Nisan ayı enflasyon rakamları yüzde 3.18 olarak belirlendi. Bu rakamlara göre milyonlarca memur ve emeklinin Temmuzda alacağı zam da biraz daha netleşti. İşte ayrıntılar...

NİSAN ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte 4 aylık enflasyon farkı belli oldu? Peki, 4 aylık rakamlara göre memur ve emekli maaşı 2024 Temmuz zammı ne kadar olacak?

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 3,18, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,60 artış gösterdi. Nisan ayında enflasyon aylık yüzde 3,18 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4, 53, mart ayı için yüzde 3.16, nisan ayı için de yüzde 3,18 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece nisan ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam şimdiden yüzde 18,72 olarak belirlendi.

4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

4 aylık enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti.

Böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 18,72 oldu. Memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde 13,5 olarak hesaplandı.

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklileri temmuz ayında yılın 2. zammını alacak. Net rakam mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak. Memur ve memur emeklileri temmuz ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

Dünya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum