İmzalar atıldı! İşçilere yüzde 120 ek zam daha: Maaşlar 50 bin TL'yi geçti...

İmzalar atıldı! İşçilere yüzde 120 ek zam daha: Maaşlar 50 bin TL'yi geçti...
Yerel seçim rüzgarıyla, toplu iş sözleşmesinde işçilere rekor zam haberleri geliyor. Şubat ayının ortasına ulaştığımız şu günlerde, kadrolu işçilere ayakta alkışlatacak yeni bir zamhaberi daha açıklandı.

Seçim senesi olmasının etkisiyle, koltuğunu kaybetmek istemeyen belediyler işçi ve memurlara yüksek zam uyguluyor. Gün gün açıklanan zamları konusunda işçilere yapılan zamların yüzde 1302u geçtiği duyuruluyor.

Toplu iş sözleşmesi kapsamında son yapılan açıklama Ankara Keçiören Belediye'sinden yapıldı. Toplu iş görüşmesi sonucunda maaş zammına imzalar atıldı. Belediye işçilerine büyük bir müjde geldi. Maaşlara yüzde 80 ile 120 arasında zam yapıldı.

MAAŞLAR 30 İLE 35 BİN LİRA ARASINDA OLACAK

Bu kapsamda Keçiören belediyeinde işçilerinin maaşlarına mesaiyle beraber 30 ile 35 bin lira arasında zam yapıldığı belirtildi. Kadrolu işçilerin en az 38-39 bin lira alacağı ve mesaiyle birlikte bu oranın 50 bin lirayı geçeceğini bildirildi.

Şanlıurfa'da personele yüzde 107 oranında zam

Öte taraftan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan personellere yüzde 107 oranında zam yapıldı ve en düşük işçi maaşlarının 34 bin lira olduğunu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.