İşçi maaşlarına ZAM müjdesi! 21 ilde büyük zam için imzalar atıldı

İşçi maaşlarına ZAM müjdesi! 21 ilde büyük zam için imzalar atıldı
Şubat ayının ilk günlerinde yurdun çeşitli bölgelerinde toplu iş sözleşmesi trafiğinde artış yaşandı. Bu çerçevede belediye yönetimleri biraz da yerel seçim rüzgarı ile toplu iş sözleşmeleri ya da ek protokollerle işçi maaşlarına büyük zamlar duyuruyor.

2024 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler nedeniyle toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin ücret ve sosyal haklar için büyük adımlar atılıyor! Bu kapsamında yurdun çeşitli illerinde sürekli işçi maaşlarına yönelik zam kararları alınıyor. İşte 21 ilde işçilere yapılan toplu iş sözleşmesi protokolünün detayları...

1- AMASYA Belediyesi bünyesinde çalışan şirket ve kadrolu işçilerin ücretlerinin belirlendiği Toplu İş Sözleşmesi'nde yüzde 70 oranında zam yapıldığı ve en düşük net maaşın 29 bin 500 TL olduğu duyuruldu. TİS kapsamından işçilere ayırca Ramazan Bayramında 1500 ve Kurban Bayramında ise net 2 bin 700 lira bayram harçlığı verilecek.

2- Çorum Boğazkale Belediyesinde görevli işçi maaşlarına %70 zam yapıldı!

3- Konya Çeltik Belediyesi toplu iş sözleşmesi ile işçilere 1 yıllık kapsamlı bir iyileştirme imzaladı.

4- Antalya İbradı Belediye Başkanı Avukat Serkan Küçükkuru, çalışanlarına yüzde 100 zam yaptı.

5- Aydın Germencik Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

6- Elazığ Kovancılar Belediye şirketi ve Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 2023 yılı Ağustos ayında yapılan protokole ek olarak işçilerin maaş ve sosyal haklarında yaklaşık yüzde 115 zam ile iyileştirmeler yapıldı.

7- Yapılan ek protokol ile birlikte Kütahya Tavşanlı Belediyesi işçilerinin maaşlarına önemli bir düzenleme getirildi. Artık belediye işçilerinin taban ücreti 22 bin TL olarak belirlendi ve maaşlarda önemli bir artış sağlandı.

8- Çorum Belediyesi işçi maaşlarına yüzde 150 artış yaptı. Sendika ile yapılan sözleşme, düzenlenen törenle imzandı. Yüzde 150 zam alan belediye işçilerinin en düşük maaşı 41 bin TL oldu.

9- Zonguldak Gökçebey Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmeleri tamamlandı.

10- İzmir Narlıdere Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında, belediyede görevli 55 memuru kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

11- Kocaeli Körfez Belediyesi´nde maaşlara yüzde 77 zam yapılarak maaşlar 37 bin TL’ye yükseltildi.

12- Niğde Belediyesinden işçilere rekor yüzde 71 zam yapıldı.

13- Muğla Datça Belediyesi ve yetkili memur sendikası Tüm Bel-Sen arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından, 2024 yılına ait toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sendika temsilcileri ve belediye yönetimi arasında yapılan imza töreni, sosyal ve ekonomik haklarda yeni avantajları beraberinde getirdi.

14- Toplu iş sözleşmesi kapsamında bir araya gelen İzmit Kemalpaşa Belediyesi ve Tüm Bel-Sen, imzaları atarak sözleşmeyi gerçekleştirdi. Ölüm ve evlilik yardımlarının yanı sıra engelli çocuğu olan ailelere toplu sözleşme miktarının %10’u kadar fazla oran belirlendi.

15- Yozgat Çayıralan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 3 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile sendika üyesi işçilerin ücretlerine birinci yıl ilk altı ay için %50, ikinci altı ay için %10, ikinci yıl için %30, üçüncü yıl için %40 zam yapılacak. Ayrıca, enflasyon farkı da ücretlere yansıtılacak. İmza töreninde konuşan Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar’a teşekkür ederek, toplu iş sözleşmesinin sendika, belediye ve işçiler için hayırlı olmasını diledi.

16- İstanbul Etimesgut Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, Belediyede çalışan bin 835 işçinin maaşına yüzde 68 zam yapıldı. Sosyal haklardaki iyileştirmelerle artış yüzde 75 oldu

17- Manisa Selendi Belediyesi'nde, çalışanlara %91 zam öngören toplu iş sözleşmesi imzalandı.

18- Afyonkarahisar Dinar Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında belediye personel şirketi İşçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi 1 yıl süre ile imzalandı.

19 - Nevşehir Acıgöl Belediyesi Hizmet-İş Sendikası ile belediyede görev yapan işçiler için 1 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.

20- Kütahya’nın Domaniç Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 80 oranında bir zam yapıldı.

21 - Manisa Salihli Belediyesinde çalışan işçiler toplu sözleşme ile yüzde 112 zam alacaklar ve bu karar ile işçiler en yüksek 30 bin 76 lira, en düşük 25 bin lira maaş alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.