İşçi maaşlarında YENİ gelişme! Taban ücret yüzde 71 zamlandı! Detaylar hemen incelemede!

İşçi maaşlarında YENİ gelişme! Taban ücret yüzde 71 zamlandı! Detaylar hemen incelemede!
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda sağlanan yüzde 71'lik artışın yanı sıra, yurt genelinde diğer belediyelerde çalışan işçilerin de beklentileri artıyor.

Belediylerde görev yapan memur ve işçi maaşlarına enflasyon farkı zammının yanı sıra, toplu iş sözleşmesi kapsamında ek zamlar yapılıyor. Bu tür zam duyuruları memur ve işçiler tarafından yakından takip edilmesi nedeniyle büyük bir önem taşıyor.

Mersin Büyükşehir ve MESKİ’de Sevindirici Açıklama

Ocak ayında Mersin Büyükşehir ve MESKİ, belediye personellerinin taban ücretlerine yönelik yüzde 71'lik zam haberini duyurdu. Yapılan toplu işçi sözleşmesi ile sendika üyelerine bu müjde verilirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer açıklamasında, "“Hem Belediye İş hem Genel İş başkanlarıyla oturduk, konuştuk, değerlendirmeler yaptık. Yüzde 71 artışta taban ücret 25 bin 100 TL hayırlı olsun” ifadeleri yer aldı.

Seçer ayrıca, göreve geldiklerinde sürekli işçi statüsünde çalışan personelin haftalık çalışma süresini 45 saatten 40 saate düşürdüklerini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.