Kadroya alınan taşeron işçilere emeklilik, aile birliği ve meslek kodu TBMM gündemine taşındı!

Kadroya alınan taşeron işçilere emeklilik, aile birliği ve meslek kodu TBMM gündemine taşındı!
2017 yılında kadroya alınan taşeron işçilerin meslek kodu, emeklilik, aile birliği konularında yaşadıkları sorunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, 696 sayılı KHK’yle kadroya alınmış olan taşeron işçilerle ilgili sorunları TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Kaya, 696 sayılı KHK’yle kamuya alınmış olan bu taşeron işçilerin emeklilik, aile bütünlüğü ve meslek kodu gibi mağduriyetleri olduğunu belirtti.

Kaya, şu ifadeleri kullandı:

''Bir diğer konu da 696 sayılı KHK’yle kadroya alınmış olan taşeron işçilerle ilgili üç konuyu çok kısaca, sadece ana başlıklarıyla zikretmek istiyorum.

MESLEK KODU SORUNU: Biri, evet, bu taşeronlar kamuya alındı ama meslek koduyla ilgili sorunları var çünkü bunların ya temizlik ya da güvenlik görevlisi olarak meslek kodları işlenmişti. Dolayısıyla büro yönetimi veya benzeri birçok konuda görev alan…Büro elemanı olarak uzun yıllar görev yapan bu insanların birçoğu temizlik işçisi ya da güvenlik personeli olarak görevleriyle alakalı olmayan yerlerde istihdam edilmeye zorlanmakta, bu da birçoğunu psikolojik sıkıntılara sokmaktadır.

AİLE BİRLİĞİ SORUNU: Bir diğeri de… Bu kişilerin aile bütünlüğünü sağlamayla ilgili tayin başvuruları cevapsız bırakılmakta ve bu kişilerin aile bütünlüğü bozulmakta.

EMEKLİLİK SORUNU: Bir diğeri de… İlgili kanun hükmünde kararnameye konulan geçici bir fıkrayla bunların erken emekliliğine dair yasal bir hüküm getirildi. Dolayısıyla 167 bin kişi erken yaşta bu kanun sebebiyle emekliye sevk edilmek zorunda kaldı ve birçoğu da 10 bin, 10.500 TL gibi, gerçekten bir sefalet ücretiyle yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.

Dolayısıyla ben 696 sayılı KHK’yle kamuya alınmış olan bu taşeron işçilerin sorunlarını da bu vesileyle dile getirmiş oldum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum