Kamu Çalışanlarının Askerlik Borçlanması Mağduriyeti

Kamu Çalışanlarının Askerlik Borçlanması Mağduriyeti
Kamu Çalışanlarının EYT düzenlemesi öncesinde yaşadığı mağduriyet, düzenlemeden sonra daha da büyüdü.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan "EYT düzenlemesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayırımı olmayacak" dediği halde, düzenleme öyle olmadı.

EYT düzenlemesinden sonra; 09.09.1999-08.03.2001 tarihleri arasında sigortası başlayan İşçi, Esnaf ve Çiftçiler (SSK ve Bağ-Kur) Askerlik Borçlanmasıyla EYT'li oldular ancak, Asker, Polis ve diğer kamu çalışanları (Emekli Sandığı personeli) olamadı.

SGK yayınladığı 2023/13 genelgesinde Kamu Çalışanları için "borçlanılan süreler işe başlama tarihini geriye çeker ancak, sigorta başlangıç tarihleri değişmez" diye hukuka aykırı bir madde yazdı.

Bunun üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuran onlarca kişiye "SGK'nın uygulamasının yanlış olduğu, kanunların öngörmediği bir kısıtlamanın yorum yoluyla uygulanamayacağını ve Emekli Sandığı personelinin de SSK ve Bağ-Kur'lularda olduğu gibi Askerlik Borçlanmasıyla EYT'li olabileceği" yönünde "TAM TAVSİYE KARARI" verdi ve bu kararlar SGK'ya da bildirdi ancak buna rağmen SGK hukuksuz uygulamasına devam ederek binlerce Asker, Polis ve diğer kamu çalışanlarını mağdur etmeye devam ediyor.

5434 SK ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kararlarına göre halihazırda EYT kapsamına girmesi gereken ancak SGK genelgesiyle bu hak'ları engellenen binlerce Asker, Polis ve diğer kamu çalışanları TBMM'den gelecek müjdeli haberi bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
25 Yorum