Memur-Sen'den, maaşlara ek zam ve refah payı talebi

Memur-Sen'den, maaşlara ek zam ve refah payı talebi
Şubat ayı enflasyon rakamlarına tepki gösteren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, memur maaşlarının yeniden düzenlenmesi ve refah payı verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklanan şubat ayı enflasyon oranları nedeniyle, kamu görevlilerine verilen zamların eridiğini ve maaşların yeniden düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti..

ENFLASYON YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Yazgan, şubat ayında TÜFE'nin ocak ayına göre yüzde 4.53, aralık ayına göre ise yüzde 11.54 arttığını açıkladı. Ramazan ayında da fiyat artışlarının devam edeceğini öngören Yazgan, "Kamu görevlileri ve vatandaşların alım gücü korunmalı ve artırılmalıdır." dedi.

TALEPLERİNİ YİNELEDİ

Yazgan, hükümetin piyasalardaki fiyat istikrarını korumak için acil adımlar atması gerektiğini vurguladı. Kiralardaki tavan zam oranı uygulamasının gıda ve diğer tüketim ürünlerinde de uygulanmasını talep eden Yazgan, kamu görevlileri için refah payı, tüm kamu görevlilerine kira yardımı ve büyükşehir tazminatı taleplerini yineledi.

ALIM GÜCÜ ARTIRILMALI

Yazgan, artan enflasyon karşısında kamu görevlilerinin ve vatandaşların alım gücünün korunmasının ve artırılmasının acil olduğunu vurguladı. Hükümetin bu konuda gerekli adımları atmaması halinde, daha büyük sorunlarla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum