Memur ve Emekli Heyecanla Bekliyordu: Enflasyon Farkı Netleşti! İşte Memur Maaş Zammı Gelişmeleri...

Memur ve Emekli Heyecanla Bekliyordu:  Enflasyon Farkı Netleşti! İşte Memur Maaş Zammı Gelişmeleri...
2024 yılı temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Yüzde 6,7 olarak açıklanan Ocak enflasyon farkı ile memur ve emekli zammı Temuz 2004'de NE KADAR olacak? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca memur ve emeklinin dikkat kesildiği Ocak ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zam oranları da belli oldu. TUİK'ten beklenen haber geldi ve Ocak ayı enflasyonu yüzde 6,7 olarak açıklandı. Peki yüzde yüzde 6,7 enflasyon farkı memur ve memur emekli maaşlarını nasıl etkileyecek? İşte memur ve memur emeklisinin merakla beklediği maaş farkının detayları..

Buna göre Ocak ayında enflasyon aylık yüzde 6,70 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6,70 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece ilk aydan zam yüzde 6,70 olarak belirlendi.

Ancak bu zam Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNDE DURUM FARKLI

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

(Not: Enflasyon oranı eksi açıklanırsa hesaplanan birikimli oranda düşüş yaşanabilir, diğer aylar açıklanacak enflasyon verilerine göre maaşlara yansıyacak fark belli olacak)

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum