Memur ve emeklileri heyecanlandıran hesap! Temmuz maaş ZAMLARI ne kadar olacak?

Memur ve emeklileri heyecanlandıran hesap! Temmuz maaş ZAMLARI ne kadar olacak?
Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında uygulanacak maaş zammı ve enflasyon farkı için gün sayıyor.

Temmuz ayında maaş zam oranlarının ne olacağı konusunda çeşitli tahminlerin geliyor. Kulislere yanıyan farklı ZAM senaryoları şöyle:

MAAŞLARA YAPILACAK ZAM ORANLARI İÇİN FARKLI SENARYOLAR

1. SENARYO: Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamalara göre, Mayıs ayında yıllık enflasyonun yüzde 73’e ulaşarak zirve yapması bekleniyor. Bu durumda, ilk beş aylık enflasyon oranının yüzde 21.01 olacağı öngörülüyor. Ekonomistlerin Mart, Nisan ve Mayıs ayları için yaptıkları enflasyon tahminleri ise sırasıyla yüzde 3.43, yüzde 3.42 ve yüzde 2.82 olarak belirlendi. Bu tahminlere göre, ilk beş aylık enflasyon oranının yüzde 22.67 olması muhtemel.

2. SENARYO: Bu tahminlere dayanarak yapılan hesaplamalara göre, kamu çalışanları ve emeklilerinin Temmuz ayında alacakları enflasyon farkı, ilk senaryoya göre yüzde 5.24, ikinci senaryoya göre ise yüzde 6.67 olacak. Buna göre, yüzde 10’luk zammın üzerine eklenecek olan enflasyon farkı ile Temmuz ayındaki toplam artış oranı, ilk senaryoda yüzde 15.77, ikinci senaryoda ise yüzde 17.34’e ulaşacak.

3. SENARYO: Haziran ayının enflasyon verileri de hesaba katıldığında, zam ve fark oranlarının daha da yükselebileceği öngörülüyor. Eğer ilk altı aylık TÜFE yüzde 24’e ulaşır ise enflasyon farkı yüzde 7.83, Temmuz zammı ise yüzde 18.61 olacak.

nokta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum