Memur ve emeklilerin beklediği haberi açıklıyoruz: Prof. Dr. Tarkan Zengin kalem kalem maaş zamlarını hesapladı

Memur ve emeklilerin beklediği haberi açıklıyoruz: Prof. Dr. Tarkan Zengin kalem kalem maaş zamlarını hesapladı
Memur ve emekli temmuzda ne kadar zam alacak? 4 aylık enflasyon farkını TRT Haber'de değerlendiren uzman isim Tarkan Zengin, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıkladı.

Dün TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon verisinin yorumlayan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarındaki merak edilen zam oranına değindi. Detaylar için okumaya devam edin!

Tarkan Zengin, TRT Haber'e verdiği demeçte, 7. Dönem toplu sözleşmesine göre enflasyon farkının hesaplandığını belirtti.

Nisan ayında gerçekleşen yüzde 3,18'lik aylık enflasyon verisiyle, memur ve memur emeklilerinin 4 aylık zam oranı yüzde 13,56 olarak hesaplandı. Zengin, mayıs ve haziran aylarında gerçekleşecek TÜFE oranlarının bu orana ekleneceğini ifade etti.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise, yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşen TÜFE oranına göre maaşlarında artış görüyorlar. İlk dört ay için bu oran yüzde 18,72 olarak belirlendi ve bu orana, mayıs ve haziran aylarında gerçekleşecek enflasyon verileri de eklenecek.

Temmuz ayı itibarıyla memur ve emeklilerin maaşları, enflasyon verilerine göre güncellenecek. Yeni zam oranları, ekonomik koşulların yanı sıra milyonlarca kişini bütçesini de doğrudan etkileyecek. Haziran ayında açıklanacak son enflasyon verileri, bu oranların son şeklini verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum