Toplum yararına program çalışanlarını sevince boğan gelişme: Kadro ve kıdem tazminatı TBMM'de!

Toplum yararına program çalışanlarını sevince boğan gelişme: Kadro ve kıdem tazminatı TBMM'de!
Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, İşkur TYP çalışanlarının sorunlarını dile getirdi ve kadro sorunların giderilmesi için çağrıda bulundu.

TBMM 'de toplum yararına program kapsamında çalışanlarla ilgili açıklamalar geldi. Bu açıklamaların yerel seçim öncesi gündeme getirilmesi TYP çalışanlarını sevindirdi. TBMM 'den edinilen son dakika bilgilerine göre Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, TYP çalışanları için kadro ve kıdem tazminatı konularını dile getirdi.

İşte Milletvekili Karagöz'ün, TYP çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için yapmış olduğu açıklama:

''Farklı Bakanlıkların taşra teşkilatlarında, il özel idarelerinde, okullarda temizlik görevlisi, destek personeli ve güvenlik görevlisi olarak 3 ila 9 aylık sürelerde toplum yararına programlar kapsamında çalışan yurttaşlarımıza geçici çalışmalarını kalıcı hâle getirmek için kadro imkânı sağlanmalı ve kıdem tazminatı ile diğer sosyal hakları teslim edilmelidir.

Kurayla iş hakkı elde eden vatandaşlarımız geçici görev süreleri sonunda işsiz kalmaktadırlar. Zaten ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar hepimizin malumuyken ailelerini geçindirmek zorunda olan on binlerce yurttaşımızdan, en azından altı aydan daha fazla çalışmış ve işini hakkıyla yerine getirmiş olanlara kadro imkânı verilebilmelidir.

Toplum yararına programlar kapsamında çalışan yurttaşlarımızın talepleri görmezden gelinmemelidir. İlgili bakanlıklar vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için ivedilikle çalışmalı ve bu mağduriyet bir an önce giderilmelidir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum