Türk Eğitim-Sen'den, Yardımcı Hizmetler Sınıfı açıklaması

Türk Eğitim-Sen'den, Yardımcı Hizmetler Sınıfı açıklaması
Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin özlük hakları ile ilgili sorunları olduğu belirtildi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların görev tanımı sorunları olduğunu söyledi.

YHS PERSONELİNİ GÖREV TANIMI YOK

Dolgun, Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların özlük haklarıyla ilgili olarak görev tanımlarının yapılmamasının büyük eksiklik olduğunu söyledi. Angarya işlerde çalıştırılan bu arkadaşlarımızın idarenin verdiği her işi yapmakla mükellef olduğunu söyleyen Dolgun, bu uygulamanın keyfiliğe yol açtığını bildirdi.

YARDIMCI HİZMETLİ PERSONELE ANGARYA İŞLER VERİLEMEZ

Okullarda hizmetli eksikliğine dikkat çeken Dolgun, bazı okullarda hiç hizmetli personel olmadığını, bazılarında ise hizmetli personel sayısının ihtiyacı karşılamaktan uzak kaldığını söyledi. Okullarda hizmetli eksiğinin İş-Kur üzerinden giderilmeye çalışıldığını kaydeden Dolgun, “Okullarımızın hizmetli personel ihtiyacı tam anlamıyla sağlanmalıdır. Aksi takdirde okullarda salgın hastalıkların önüne geçilemeyecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum