Türkiye Genelinde Kadrolu İşçilere Rekor ZAM: 11 İlde İşçi Maaşlarına Büyük Zam Dalgası

Türkiye Genelinde Kadrolu İşçilere Rekor ZAM: 11 İlde İşçi Maaşlarına Büyük Zam Dalgası
Mart ayının ortalarında yerel seçim süreci yaklaştıkça, çeşitli illerdeki işçiler, toplu iş sözleşmesi ile gerçekleşen ekonomik iyileştirmelerle karşı karşıya. İşte bu iller ve yapılan maaş anlaşmalarının detayları:

Türkiye'nin çeşitli illerinde Mart 2024'te işçi maaşlarına yapılan önemli zamlar, yerel yönetimler ve sendikalar arasındaki toplu iş sözleşmesi anlaşmaları ile işçilerin ekonomik durumlarında iyileşmeler sağlıyor.

İşte işçi maaşlarında ek zam yapılan iller ve yapılan anlaşmaların detayları:

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki Gelik Beldesi'nde, işçilere % 73 oranında zam yapıldı,

Aydın İncirliova Belediyesinde çalışan işçi maaş zamları en düşük net ücret 27 bin TL olacak şekilde belirlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesinde işçilere yüzde 110 oranında zam yapıldı ve en düşük işçi maaşı, sosyal haklarla birlikte 32 bin 306 liraya yükseldi.

Maltepe Belediyesi işçi maaşlarında yüzde 53’lük bir artış yapıldığı açıkladı. Bu zam sonrasında, en düşük maaşlar 36.130 TL seviyesine yükseldi.

Adana Seyhan Belediyesi'nden işçilere rekor zam! Toplu iş sözleşmesi sürecinin sonuna gelindi ve en düşük kadrolu işçi maaşı 47.500 TL olarak belirlendi.

Şişli Belediyesi: Yeni TİS ile 17.002 TL olan işçi maaşları yüzde 94 oranında artış ile 33.000 TL’ye yükseldi. Bununla birlikte, en düşük ücret alan işçinin aylık geliri; ikramiye, yol ücreti ve yemek ücreti ile birlikte 46.378 TL oldu.

İzmir Seferihisar Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı ve işçilerin yüzünü güldüren bir zam verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilere ek zam verildi. Ek zam ile işçilerin günlük yevmiyeleri 950 TL ile 1300 TL arasında değişecek. Böylelikle işçilerin maaşları ortalama 30 bin TL'nin üzerine çıkacak. Ek zam kapsamında saha ücretleri ve sorumluluk ücretleri de yüzde 100 zamlandı.

Hatay Erzin Belediyesindeki işçi maaşları, toplu iş sözleşmesi ek protoklü ile 30.000 TL’ye sabitlendi!

Mersin Akdeniz Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan protokol ile bekar bir işçinin maaşı 27 bin 140 liraya çıkarken, evli ve 2 çocuklu bir çalışanının maaşı ise ortalama 27 bin 600 liraya yükseldi. İşçilerin, 2023 yılı Aralık ayına göre aldıkları maaş dikkate alındığında, yeni toplu sözleşme sayesinde işçi ücretlerinde yüzde 85 oranında bir artış yapılmış oldu. Ayrıca daha önce 41 lira olan günlük yemek ücretine, yüzde 143 bir artış yapılarak 100 liraya yükseltildi. Sosyal yardım paketi her ay için 400 TL, yine yakacak yardımı her ay 500 TL'ye çıkarılırken, çocuk başına 49 lira olan yardım 100 liraya yükseldi.

Adana Çukurova Belediyesi'nde en düşük kadrolu işçi maaşı 47 bin liraya yükseltildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.