Üniversiteli işçilere statü değişikliği yapılacak mı?

Üniversiteli işçilere statü değişikliği yapılacak mı?
Üniversiteli İşçiler Derneği, Kamu İşçileri Statü Değişikliği İçin Mücadele Ediyor...

Bir çok Kamu Kurum ve Kuruluşlarda Belediye ve Kit'lerde imesleğini yapmak üzere alınan ancak”memur” değil, “vasıfsız işçi” kadrosunda istihdam edilen üniversite mezunları, özlük haklarında düzenleme yapılmasını ve memur statüsüne geçmeyi talep ediyoruz.

Aralarında yüksek lisans ve doktorasını yapmış mühendis, kimyager, biyolog gibi birçok meslek gruplarından insanların bulunduğu ‘üniversiteli işçiler‘ yıllarca aldıkları eğitimin hak ettiği şartlarda çalışmayı, eşit işe eşit hak ve eşit maaş talep ederek aynı kurumda aynı işi yaptıkları memurlarla aralarındaki maaş ve özlük hakkı farklılığının giderilmesini istiyor.

Mevcut koşullardaki yüklerininin yanında memur statüsüne geçirilmeleri halinde devlete ekstra bir yük oluşturmayacaklarını belirten üniversiteli işçiler özlük haklarının iyileştirilmesini ve memur statüsüne geçmeyi isteyerek yetkililere sesleniyoruz. Sosyal medyada sık sık etkinlik düzenleyen üniversiteli işçiler yaptıkları paylaşımlara yetkili isimleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek bir çözüm beklediklerini dile getiriyoruz.

Üniversiteli İşçiler Derneği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum