Yardımcı hizmetler sınıfı düzenlemesinin, TBMM'ye getirilmesi bekleniyor!

Yardımcı hizmetler sınıfı düzenlemesinin, TBMM'ye getirilmesi bekleniyor!
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı açıklamada yardımcı hizmetler sınıfı kadrosunda çalışan ve eğitimini tamamlamış kamu çalışanlarının, GİH sınıfına geçirilmesinin elzem olduğunu söyledi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfının, GİH'ne geçişinin bütçeye ilave bir külfet getirmeyecek bir düzenleme olacağını söyleyen Genel Başkan Talip geylan bir an önce düzenlemenin TBMM gündemine getirilmesini ve hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

Başkan Geylan'ın ayrıca bu personelin, yaptıkları fiili iş ve eğitim durumlarına göre sınavsız şekilde kadro intibakları yapılması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Toplu sözleşme masasına taşıdığı kırmızı çizgilerimizden bir tanesi yardımcı hizmetler sınıfı idi. Eğitimini tamamlamış, 110 bin civarında yardımcı hizmetler sınıfındaki meslektaşlarımızın kadro intibakı yapılarak genel idari hizmetleri sınıfına alınması talebi... Bunun devletin bütçesine bir yükü de yoktur. Ama bu konuda anlamsız direnç var, işverende. Bunu da anlamış değiliz. Devlete yükü yok, çalışırken insanlar ön lisans bitirmiş, lisans bitirmiş hatta yüksek lisans doktorasını bitirmiş arkadaşlarımız var ama yardımcı hizmetler kadrosunda görev ifa ediyorlar.

YHS PERSONELİNE SINAVSIZ KADRO HAKKI!

Dolayısıyla bu noktada Türkiye Kamu Sen'in temel talebi, sınavsız şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere yaptıkları işe ve eğitim durumlarına göre yardımcı hizmetler sınıfındaki meslektaşlarımızın genel idari hizmetleri sınıfına alınması talebidir...

NOT : HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
34 Yorum