MHP üniversiteli işçileri Maliye Bakanı'na sordu

MHP üniversiteli işçileri Maliye Bakanı'na sordu
MHP Konya Milletvekili Esin Kara üniversite mezunu işçilerin tayin, nakil ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere TBMM'ye soru önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Esin Kara /Konya Milletvekili 

Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, memur ve sözleşmeli memur statüsünde görev yapan personeller bulunmaktadır. Bu personeller içerisinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora mezunu olmalarına rağmen kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü ile istihdam edilen personeller memur statüsünde görev yapan kamu personellerinin yararlandığı özlük hakları, tayin, nakil gibi haklardan kısıtlı oranda yararlanabilmektedir. 

Bu bilgiler çerçevesinde ; 

1. Ülkemizde yer alan kamu kurumlarında istihdam edilen üniversite mezunu işçi sayısı kaçtır? 

2. Üniversite mezunu işçilerin tayin ve yer değişikliği ile ilgili kamusal haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma planlanmakta mıdır? 

3. Üniversite mezunu işçilerin görevde yükselme haklarının üniversite mezunu memurların görevde yükselme hakları ile eşitlenebilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 

4. 2020 Yılı sonuna kadar özlük hakları bakımından farklılık bulunan ancak kamu hizmetinde aynı görevi yapan personellerin özlük haklarının eşitlenmesine yönelik bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum