Sözleşmeli memurlar TBMM gündeminde 14 Mayıs 2019

Sözleşmeli memurlar TBMM gündeminde 14 Mayıs 2019
Sözleşmeli personele kadro bugün TBMM Genel Kurulunda gündeme getirildi. TBMM Genel Kurulu'nda bugün (14 Mayıs 2019) konuşan Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, sözleşmeli memur konusunu gündeme getirerek, 'Asli ve sürekli kamu hizmetleri, kamu görevlileri eliyle yürütülmelidir. Burada istihdam edeceğiniz kişiler de kadrolu olarak çalışsınlar, sizden sonra gelenler de bunların sözleşmesini feshetmesinler, memur olarak çalışmaya devam etsinler.' dedi. Sözleşmeli 4/b personelinin kadroya alınmasını içer

Sözleşmeli personele kadro bugün TBMM Genel Kurulunda gündeme getirildi.TBMM'de bugün (14 Mayıs 2019) Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki tarafından sözleşmeli personellerin kadro talepleri şu konuşmalar ile gündeme getirildi:

'Bir diğer şey -yine, Komisyon toplantısı sırasında dile getirmiştim- Hükûmet anlaşılmaz biçimde tek istihdam biçiminin sözleşmeli olmasını istiyor yani Hükûmet hiçbir kamu kurum ve kuruluşunda kadrolu memur istemiyor. 9’uncu maddesinde deniliyor ki: “Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışan akademisyen, devlet memuru, sözleşmeli personel veya işçi -fark etmez- kendi kurumundan ayrılarak bu kurumlara geçebilirler.” Peki, nasıl geçecekler? Bir çalışma, bir istihdam biçimi var, o da sözleşmeli olarak geçecekler. Devlet memuruysa bile ancak sözleşmeli olarak çalışabilir. Üniversitede 2914 sayılı Yasa’ya göre kadrolu olarak çalışan bir akademisyense bile sözleşmeli olarak çalışacak. İşçiyse de sözleşmeli olarak çalışacak. Sözleşmeliyse de sözleşmeli olarak çalışacak.

Bakın, bu… Kimse özel şirket yönetmiyor. Kendi şirketlerinizde istediğiniz biçimde eleman çalıştırabilirsiniz ama Anayasa 128 açıkça diyor ki: “Asli ve sürekli kamu hizmetleri kamu görevlileri eliyle yürütülür.” “Kamu görevlisi” deyince sizin aklınıza sadece sözleşmeliler geliyor. Evet, sözleşmelilik de bir kamu görevliliğidir, hiç kuşku yok, devlet memurluğu yanında sözleşmelilik de kamu görevliliğidir ama tek istihdam biçimi sözleşmelilik olamaz. Asli ve sürekli kamu hizmetleri, kamu görevlileri eliyle yürütülmelidir. Bu yüzden bu sevdadan vazgeçin. Burada istihdam edeceğiniz kişiler de kadrolu olarak çalışsınlar, sizden sonra gelenler de bunların sözleşmesini feshetmesinler, memur olarak çalışmaya devam etsinler.'

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum