Bakan Yusuf Tekin BU OLAYA NE DİYECEK? Okul Aile Birliği yazıyla bağış topluyor

Bakan Yusuf Tekin BU OLAYA NE DİYECEK? Okul Aile Birliği yazıyla bağış topluyor
SÖZCÜ Yazarı İsmail Saymaz yazdı: Kamuya ait okullar imkansızlık içinde eğitim vermeye devam ediyor. Fatura bağış adı altında velilere çıkarılıyor.

Kamuya ait okullar imkansızlık içinde eğitim vermeye devam ediyor. Fatura bağış adı altında velilere çıkarılıyor.

Bunun son örneği Antalya Kepez’den.

Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu Okul Aile Birliği, geçen ay bütün velilere bir yazı göndererek, artan masrafları karşılamak için bağışa ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Yazıda her veliden en az 250 TL göndermeleri istendi.

İşte, o tebligat:

“Okulumuzun 29.164 TL (Ara tatil nedeniyle bu ay yarısı yatacaktır) kantin kirası hariç siz değerli velilerimizin bağışlarından başka geliri yoktur.

Güvenlik görevlisinin aylık ücreti 31.500 TL, anaokulunda görevli personelin (Anaokulu velilerinden büyük çoğunluğu toplanmaktadır) aylık ücreti 30.000 TL, okulumuzda meydana gelen arıza ile ilgili diğer taleplerle (Bu ayki giderler; sıhhi tesisat 3.960 TL, fotokopi malzemesi 5.600 TL, noter ücreti 1.011 TL, elektrik panosu bakımı 1.080 TL ve benzeri) ilgili aylık en az 73.000 TL giderimiz bulunmaktadır.

Yarışmalara giden öğrencilerimizin ulaşım ve su gibi giderleri de söz konusudur.

Elimizde yeterli ödenek olmadığı için okul idaresinin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin bazı taleplerini ertelemek zorunda kalıyoruz.

7 Mart 2024 itibariyle hesabımızda 4.358 TL para bulunmaktadır.

Siz değerli velilerimizin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Ödeyecek durumda olan velilerimizin en azından 250 TL bağış yatırmalarını veya nakit olarak verecek velilerimizin öğrencilerimizle gönderdiğimiz zarflarla bize göndermelerini talep ediyoruz. (Aslında daha fazla desteğe ihtiyaç var).”

Sözcü/ İsmail Saymaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum