Kadın Öğretmeni Dövdüğü İddia Edilen Okul Müdürüne, Soruşturma Başlatıldı Mı?

Kadın Öğretmeni Dövdüğü İddia Edilen Okul Müdürüne, Soruşturma Başlatıldı Mı?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, CHP Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'de bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen, okul müdürüne soruşturma başlatılmış'' diye sordu. Özkan ayrıca TBMM'ye sunduğu önergede okul müdürünün başka bir okula müdür atandığını

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Bornova’da bir kadın öğretmeni dövdüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan okul müdürünün, olayın ardından başka bir okula yine müdür oalrak atanması hakkındaki iddiaları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelterek, TBMM gündemine taşıdı.

Okul müdürü hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verilen yazılı soru önergesinde Tuncay özkan şu ifalerde bulundu:

“İzmir ili Bornova İlçesi, Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu müdürü iken, bir kadın öğretmeni dövdüğü iddiası ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulan ..’ın, yine aynı ilçede bulunan Uzun Hasan Ortaokulu müdürlüğüne atanmıştır. Ayrıca bu hususta 27.04.2023 tarihinde verdiğim soru önergesine cevap verilmemiştir.

Öte yandan Uzun Hasan Ortaokulu Müdürü ..ın bazı sendikalara üye olan öğretmenlere baskı yaptığı, ilgili sendikalardan istifa etmelerini istediği, okul ziyaretlerinde bulunan sendika yöneticilerini tehdit ederek okula almak istemediği iddiaları gündeme gelmiştir.”

“HANGİ KRİTERLERE GÖRE OKUL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI?”

Özkan, Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti:

-“İzmir ili Bornova İlçesi, Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu müdürü iken bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen .. hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonuçları nedir?

-Bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen okul müdürü ..’ın Uzun Hasan Ortaokulu müdürlüğüne atanması Milli Eğitim Bakanı olarak vicdanınızda nasıl bir karşılık bulmuştur?

-Bir kadın öğretmeni dövdüğü iddia edilen bu müdürün öğrencilere karşı nasıl davranış sergilediği/sergileyebileceği hususunda inceleme araştırma yapılmış mıdır? Bu kişinin okul müdürlüğü yapıp yapamayacağı hususunda bir inceleme yapılmış mıdır?

-...hangi kriterlere göre okul müdürlüğüne atanmıştır?

-İzmir ili genelinde kaç okul müdürü yazılı sınav puanı olamadan atanmıştır?

anka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum