MEB'de çalışmalar BİTTİ: İşte bu ay açıklanacak yeni müfredatın detayları...

MEB'de çalışmalar BİTTİ: İşte bu ay açıklanacak yeni müfredatın detayları...
Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat çalışmasında sona geldi. Bakanlık, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak yeni müfredatı bu ay açıklayacak ve kademeli olarak uygulayacak...

Milli Eğitim Bakanlığında 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda başlayacak yeni öğretim programına ilişkin müfredat bu ay açıklanacak. Peki yeni müfredatta, ders saatleri, ders konuları, konu içerikleri, projeler ve seçmeli dersler nasıl düzenlendi? İşte detaylar...

1- DERS İÇERİKLERİ: Güncellenen müfredatla birlikte ders içerikleri sadeleşecek ve değişecek.

2- DERS SAATLERİ: Ders saatlerinde değişiklik olmayacak.

3- DERS KONULARI: Yeni müfredatın sloganı; 'İyi insan yetiştirmek' olacak. Konular sadeleştirilecek. Öğrencilerin, öğrendikleri bilgileri günlük hayatta kullanmalarının önü açılacak.

4- NASIL BİR SİSTEM OLACAK? Yeni müfredatta, 'Bütünleşik Eğitim Modeli' esas alınacak. Öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyen sistem oluşturulacak.

5- ÖĞRENCİ PROJELERİ: Öğrenciler, proje geliştirmeye teşvik edilecek.

6- SEÇMELİ DERSLER: Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak olan müfredatta seçmeli ders sayısı da artırılacak.

TRT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.