Milli eğitim şube müdürü ve müfettiş maaşları TBMM gündeminde

Milli eğitim şube müdürü ve müfettiş maaşları TBMM gündeminde
Milli Eğitim Bakanlığında görevli Şube Müdürü ve Müfettişlerin mali hakları TBMM gündemine taşındı. Samsun Milletvekili Mehmet Karaman ve Manisa Milletvekili Şenol Sunat Meclis Genel Kurulunda, müfettiş ve şube müdürlerin düşük maaş aldıkalrını söyledi.

Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Müfettişlerinin öğretmenlere nazaran almış oldukları düşük ücretler TBMM'de gündem oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde konuşan Samsun Milletvekili Mehmet Karaman kariyer ilkesine göre bu kişilere ücret ödenmesi gerektiğini belirtirken, Manisa Milletvekili Şenol Sunat ise müfettiş ve şube müdürlerinin özlük haklarının öğretmenlere nazaran geride kaldığını söyledi. İşte o ifadeler:

Kariyer ilkesine göre ücret ödenmeli:

SAADET PARTİSİ GRUBU ADINA MEHMET KARAMAN (Samsun) – Meslek kanununda tüm eğitim çalışanlarının görev tanımları net bir şekilde yapılmalı, öğretmen, başöğretmen, uzman öğretmen, müdür yardımcısı, müdür, şube müdürü, müfettiş gibi hizmet sınıfları arasında maaş dengesizliği düzenlenmeli ve tüm hizmet sınıflarının kariyer basamakları 657 sayılı Kanun’da hüküm altına alındığı üzere kariyer ilkesine göre ve tüm eğitim kademeleri nezdinde şeffaf, rekabete açık, başarıyı ödüllendirme temelli, kariyer ve görevde yükselme sistemine geçilmelidir.

Müfettiş ve şube müdürü maaşları öğretmenlerin gerisinde kaldı:

İYİ PARTİ GRUBU ADINA ŞENOL SUNAT (Manisa) - Sayın Bakan, eğitim müfettişlerinin özlük hakları o kadar geri gitti ki artık öğretmenler müfettiş olmak istemiyor. 750 eğitim müfettiş yardımcısı kadrosuna sadece 260 kişi başladı, başlayanların bir kısmı da istifa etti. Bir uzman öğretmen müfettiş olduğu zaman aylık geliri düşüyor Sayın Bakan. Böyle bir çarpık sistem dünyada görülmemiştir. Kadrolar boş kaldığı için bu yıl yeniden eğitim müfettiş yardımcısı sınavı açmak zorunda kaldınız ancak açılan bu kadroların da boş kalacağı aşikâr. Eğitim müfettişlerinin statülerine uygun mali haklar derhâl verilmelidir ve denetim mekanizması güçlendirilmelidir.

Sadece eğitim müfettişlerinin değil, şube müdürlerinin, il millî eğitim müdür yardımcılarının da özlük hakları son derece geride kalmıştır Sayın Bakan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18 Yorum