Öğretmenlere '1 Nisan seçim tatilinde' ek ders ödenecek mi?

Öğretmenlere '1 Nisan seçim tatilinde' ek ders ödenecek mi?
31 Mart yerel seçimler sonrası, okulların seçimden sonraki gün tatil edilmesi durumunda, öğretmenlere ek ders ücreti verilecek mi? 1 Nisan'da öğretmenlere ek ders ücreti yatacak mı? Seçim hazırlık toplantısına katılanlar ek ders ücreti alır mı?

2024 yerel seçimlerinde birçok kamu görevlisi ve öğretmen 31 Mart'ta sandık başında görev alacak. Peki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Nisan günü okulların tatil edilmesi durumunda, öğretmenler 1 Nisan 'daki ek ders ücretlerini alabilecek mi? Seçim kurulu toplantılara katılan öğretmenlere ek dersverilecek mi? İşte öğretmenlerin merak ettiği soruların yanıtları...

1 Nisan'da ek ders ücreti ödenecek mi?

Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme bölümünde yazan maddelerinin, “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 2’nci maddesinde yer alan bilgilere göre, “Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında ders yılı kapsamında, iş günlerinde genel idari izinli olmaları durumunda, eğitim-öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlerin, öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları nedeniyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler için, bu süre dahilinde, hak edişinde yazan, aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliği taşıyan yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış kabul edilecek.” Kararı yer alıyor.

Bu durumda da, MEB’e bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler, eğitim kurumlarının tatil edildiği seçim sonrası Pazartesi günü görevlerini yapmış sayılacak. Fakat bu konu hakkında 2024 yılı Nisan ayı için resmi bir açıklama gelmediğini hatırlatmak isteriz.

Seçim Hazırlık Toplantısına Katılan Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 28.03.2019 tarih ve 06435051 sayılı görüş yazısında;

"Kararın 16'ncı maddesinde Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, seçim hazırlık toplantılarına katıldıkları günlerde ek ders görevlerini yapmış sayılacakları yönünde bir düzenleme bulunmadığından, bu konumdaki öğretmenlerin, söz konusu günde fiilen yerine getiremedikleri meslekle ilgili çalışmaları için öngörülen ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı," açıklamalarına yer verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum