Öğretmenlik Meslek Kanununda adı geçmeyen şube müdürleri CHP MİLLETVEKİLLERİNE sesleniyor

Öğretmenlik Meslek Kanununda adı geçmeyen şube müdürleri CHP MİLLETVEKİLLERİNE sesleniyor
Ek ödemelerden mahrum bırakılan 3 bin civarı Milli Egitim Şube Müdürü, ÖĞRETMETMEN VE OKUL MÜDÜRLERİNDEN DAHA DÜŞÜK MAAŞ ALMAK gibi adaletsizlikle karşı karşıyalar. Bu mağduriyetin Meslek Kanunu ile giderilmesini isteyen müdürler CHP'ye sesleniyor...

Sitemize ulaşan son dakika bilgisine göre, bu hafta Meclis'e sunulacak Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında, şube müdürlerini ilgilendiren maddeler çıkartıldı. Son dakika haberine göre şube müdürü ve müfettişlere uzman öğretmen hakkı/ başöğretmen hakkı Maliyeye takıldı ve düzenlemeden çıkartıldı...

Bakanlık tarafından ihdas edilen uzman ögretmenlik ve başöğretmenlik ünvanları eğitim öğretimin içerisinde bilfiil bulunan ve çoğunlukla da öğretmenlik ünvanını kazanılmış hak olarak uhdesinde bulunduran Şube Müdürleri’ne doğrudan verilmesi gerekirken, genel idare hizmetleri sınıfına dâhil olmaları nedeniyle 2022 yılında çıkartılan Öğretmenlik Kanununda sınavlara girmelerine dahi imkân verilmemiştir.

Öğretmenlik Meslek Kanunundaki bu GARABET nedeniyle şube müdürleri, okul müdürü ve öğretmenlerden DAHA AZ maaş alıyorlar. Şube müdürü olmadan önce, öğretmen ve okul müdürü iken uzman ve başöğretmen tazminatı alan müdürler, şube müdürü olarak göreve başladıklarında uzman öğretmenlik tazminatından faydalanamamakta ve her ay 5-10 bin TL arası maddi kayıp yaşamaktadır.

Bu mağduriyetin giderilmesine yönelik olarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan şube müdürlerine uzman öğretmenlik hakkı verilmesiyle ilgili maddenin, Maliye Bakanlığı gerekçe gösterilerek kanun teklifinden çıkartıldığına dair bilgi sitemize ulaşmış durumdadır.

Dolayısiyle, sayıları yaklaşık 3.000 civarı olan MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİ, CHP MİLLETVEKİLLERİNE seslerini duyurarak, meslek kanunu ile öğretmen ve okul idarecilerine verilen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik haklarından yararlanmak ve bu düzenlemenin Öğretmenlik Meslek Kanununa tekrar yer almasını istiyorlar

Özetle; Okul müdürleri ve öğretmenlerden daha düşük ücret alan Milli Eğitim Şube Müdürleri bu hafta TBMM'de görüşülecek Öğretmenlik Meslek Kanunu ile uzman ve başöğretmen haklarından faydalanmak ya da mali durumlarına katkı sağlayacak düzenlemelerin kanunda yer almasını istemektedirler.

HABERİMİZE YORUMLARINIZ BEKLİYORUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
35 Yorum