Talip Geylan, şube müdürü ve müfettiş maaşları için MEB'i uyardı: Düzenleme şart!

Talip Geylan, şube müdürü ve müfettiş maaşları için MEB'i uyardı: Düzenleme şart!
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığına müfettiş yardımcıları, müfettişler, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcılarının mali haklarında mutlaka iyileştirme yapılması çağrısında bulundu.

Geylan, MEB'de görev yapan yönetici ve müfettişler için, görev yetki ve sorumluluklarına mütenasip bir ücret düzenlemesinin şart olduğunu, aksi takdirde bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığın’da yönetici ve müfettiş bulamama sorunuyla karşı karşıya kalınacağını şu sözlerle ifade etti:

YÖNETİCİLERİN ÜCRETLERİ MAİYETİNDEKİ PERSONELİN ALTINDA

''Biz bunu defaten gündeme getirdik. Bakın şuan Milli Eğitim Bakanlığında, müfettiş yardımcılarımız, müfettişlerimiz, şube müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, il milli eğitim müdür yardımcılarımızın aylık ücretleri maiyetinde görev yapan personelin nerdeyse daha altına düşmüş durumda. Bu olmaz. Milli Eğitim Bakanlığı mutlaka, müfettiş ve yöneticilerle alakalı ücret düzenlemesine gitmeli. Gitmezse ne olur? Gitmezse bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığı, müfettiş ve yönetici bulamama sorunu ile karşı karşıya kalacak.

GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARA UYGUN MAAŞ DÜZENLEMESİ ŞART!

Bunun için Sayın Yusuf Tekin'in bir çalışma başlattığını biliyorum. Ama heralde araya başka süreçler girdiği için inkıtaa uğradı. O çalışmanın tamamlanması, müfettiş yardımcılarımız, müfettişlerimiz, şube müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimizle alakalı mutlaka bir ücret düzenlemesi, görev yetki ve sorumluluklarına mütenasip bir ücret düzenlemesi mutlaka hayata geçirilmelidir .''

NOT : HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
24 Yorum