Yeni yılda kabine değişecek mi? Yusuf Tekin görevden alınacak mı? CHP'den gece yarısı bomba açıklama

Yeni yılda kabine değişecek mi? Yusuf Tekin görevden alınacak mı? CHP'den gece yarısı bomba açıklama
2024 yılında yerel seçimlere kadar kabine değişikliği beklenmiyor. Ancak CHP Lideri Özgür Özel, gece yarısı Milli Eğitim Bakanı hakkında flaş bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Yusuf Tekin'e tepki göstererek görevden alınmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen CHP Lideri Özel, "Bu Bakan'ı görevden almazsan, bu cüretin sahibi sensin!" dedi.

Özel, gece yarısı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Yusuf Tekin hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Geçmişte devletle FETÖ arasında protokol yapanlar, bu ülkeye yaşattıkları acılardan hiç ders çıkarmamış. Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, Meclis kürsüsünden Anayasa’ya meydan okuyor. Tayyip Erdoğan, bu Bakan'ı görevden almazsan, bu cüretin sahibi sensin!"

NE OLMUŞTU

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuşmasında, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum