24 Kasım’da Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Teklifi Hazırlandı!

24 Kasım’da Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Teklifi Hazırlandı!
Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan Antalya’da düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısında 24 Kasım Öğretmenler gününde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi gerektiğini belirtti.

24 Kasım öğretmenler gününe kısa bir süre kala öğretmenlerin beklediği haber sendika başkanından geldi. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenler gününde önlük vermeyi planladığını hatırlatan Genel Başkan Talip Geylan, 'Öğretmenlere önlük değil, bir maaş ikramiye verilmesini istiyoruz', dedi

08-10.10.2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türk Eğitim-Sen Başkanlar Kurulu toplantasında konuşan Geylan, 24 Kasım’da öğretmenlere önlük yerine bir maaş ikramiye kanun teklifininde hazır olduğunu söyledi

ÖĞRETMENLERE 1 MAAŞ İKRAMİYE VERİLSİN

MEB’in 23 Kasım’da öğretmenlere önlük hediye edeceğini hatırlatan Geylan, “23 Kasım’da öğretmenlere önlük hediye edilmesini değil, bir maaş ikramiye verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

KANUN TEKLİFİ HAZIR

Türk Eğitim-Sen’in, başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi yönünde kanun teklifi hazırladıklarını açıklayan Geylan, “Teklifimizi de içeren mektubu bütün illerde, o ilin milletvekiline göndereceğiz” dedi.

ROTASYONUN GEREKÇESİ NEDİR?

Rotasyon tartışmalarına değinen Geylan, “Rotasyonun gerekçesi nedir? Bir pozisyonda uzun süre görev yapanlarda işletme-makam körlüğü oluşmasıdır. Öğretmenlerde böyle bir durumun oluşması ise mümkün değildir. Çünkü öğretmenlerimiz her yıl yeni öğrenci ve veli profili ile muhatap olmaktadır. Dolayısıyla rotasyonu buna dayandırmak makul bir yaklaşım değildir” dedi.

Editörün Notu: 24 Kasım'da öğretmenlere 1 maaş ikramiye teklifini desteklemekle birlikte bu ikramiyenin tüm paydaşlara (ilçe müdürü, şube müdürü, il müdür yardımcısı, müfettiş, hizmetli) verilmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum