Bakan Yusuf Tekin'den okul müdürleri ve yönetici atama yönetmeliği hakkında YENİ açıklama

Bakan Yusuf Tekin'den okul müdürleri ve yönetici atama yönetmeliği hakkında YENİ açıklama
Bakan Yusuf Tekin, Ankara'da gerçekleştirilen öğretmenler odası buluşmalarında yönetici atama takvimi ve okul müdürleri hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında Ankara'da katıldığı programda öğretmenlerin sorularını yanıtladı.

Bakan Yusuf Tekin, bu ay Ankara'da gerçekleştirilen Öğretmenler Odası Buluşmalarında;

1- İngilizce ve Türkçe (Türk Dili ve Edebiyatı) derslerini çok önemsediğinin altını çizdi.

2- Meslek liseleriyle ilgili yeni açılımların yapılacağını ve bunun için de 4 Bakanlıkla görüşüldüğünü söyledi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

3- Öğretmenlik Meslek Kanunuyla ilgili uzmanlık süresinin düşeceği, Başöğretmen olmak için uzmanlık süre şartı aranmayacağı ve ayrıca bu yıl içerisinde yeni kanunun Meclis'ten geçeceği Bakan Tekin tarafından söylendi.

YÖNETİCİLERİN İL DIŞI TAYİN HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

4- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin buluşmalarda, yöneticilerin il dışı atamasının teknik olarak mümkün olmayacağını fakat öğretmen olarak atananların puanlarıyla yönetici atama takvimine başvuru yapabileceklerini söyledi.

EDİTÖRÜN NOTU: Her ne kadar bazı internet sitelerinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Ankara'da yönetici atama takvimi, ek 1 formunda sadeleşme, taslak yönetmelik hakkında açıklamalarda bulunduğu ifade edilse de sitemize ulaşan son bilgilere göre Bakan Tekin bu yıl yeni yönetmeliğe göre yönetici atama yapılamayacağını ifade etti. Ancak yönetici atama yönetmeliği ve atama takvimine dair henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığının ve yerel seçim süreci nedeniyle bu konuda yeni bir adım atılmasının güç olduğununun altını çizmek gerek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum