Eğitim-Bir-Sen'den, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki!

Eğitim-Bir-Sen'den, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki!
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki uygulamayı eleştirdi.

Diyarbakır Memur-Sen ve EBS Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki şeflerin görevlendirilmesinde izlenen sürece tepki gösterdi.

Şube Başkanı Ramazan Tekdemir'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda il müdürülüğüne karşı şu ifadeleri kullandı:

“ŞEFLERİN GÖRELENDİRİLMESİNDE BİSKÜVİ KUTULARI KULLANILDI”

Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü il içi yer değişikliği işlemlerini piyango bileti dağıtarak, çekilişle gerçekleştirmeyi düşünüyor mu? Bu nasıl bir soru diye sormamak gerek, zira bütün şeflerin ( 34 kişi ) görevlendirmelerini bisküvi kutusundan çekilen kurayla gerçekleştiren müdürlük yer değişikliğini de pekala piyango bileti çekilişi ile yapabilir.

Evet şaka değil gerçek, Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitim, tecrübe, uzmanlık, likayat, kariyer gibi kavramlara o kadar uzak, kamu yönetiminde o kadar lakayt ki il milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki şeflerin, şefliklere görevlendirilmelerini bisküvi kutusundan çektirilen kurayla yapıyor.

“İL MÜDÜRLÜĞÜ KOMEDYENLİĞE HEVESLENMİŞ”

Şeflerin yıllardır edindiği tecrübeyi görmeyen, bilgi birikimini hiçe sayan, kurumsal hafızayı silip atan, bunu da kura çekmek gibi tüm ülkeyi ve eğitim camiasını kendisine güldürecek bir tarzda yapan il milli eğitim müdürlüğü, komedyenliğe heveslenmişse doğru yolda ilerliyor. Yok bunu ciddi ciddi bir görevlendirme usulü görüyorsa, yanlışa tur bindiriyor demektir.. Zira kamu yönetiminde kamu hizmetinin yürütülme şekline bakışta optik kusurun affı mümkün değildir.

“İL MÜDÜRLÜĞÜNE CİDDİYET DAVETİ”

Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğünü ciddiyete davet ediyor, Millî Eğitim Bakanlığın ise bu komediye dur demeye çağırıyoruz. Diyarbakır gibi büyük bir ilin il milli eğitim müdürlüğünün kepazelik kaldırmayan ağır bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.