Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında iddia: 8 norm var ancak 12 şube müdürü görev yapıyor!

Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında iddia: 8 norm var ancak 12 şube müdürü görev yapıyor!
Milli Eğitim Müdürlüğünde 8 Şube Müdürlüğü norm kadrosu bulunduğu ancak fiilen 12 Şube Müdürü’nün görev yaptığı iddia edildi

Eğitim İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Selim Bozkurt'un, 'Milli Eğitim Müdürlüğü’nde neler oluyor?' başlıklı açıklaması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki şube müdürü ve ARGE personeli görevlendirmelerini kapsıyor...

“Milli Eğitim Müdürlüğü’nde neler oluyor?” diye soran Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Selim Bozkurt, “İlimiz Milli Eğitim bünyesinde yapılan hukuksuz uygulamalar, geçici görevlendirmelerin keyfiyetle yürütülmesi, adeta birilerinin iltimas yolu olarak fayda sağlaması, tüm eğitim çalışanlarının adalet duygusunun ve kuruma olan güvenin sarsılmasına neden olmaktadır” İfadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü için 8 norm kadro bulunduğunu ancak halen 12 Şube Müdürü’nün fiilen görev yaptığını belirten Bozkurt, bu 4 şube müdürünün geçici görevlendirme ile görev yaptığını ancak geçici görevlendirmelerin süresinin kanunda belli olduğunu hatırlattı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde geçici görevlendirmelerin kalıcı hale getirildiğini, bunun bir benzerinin de AR-GE biriminde görevlendirilen öğretmenler için geçerli olduğunu anlatan Seli Bozkurt; “AR-GE biriminde görevlendirilen öğretmenlerden bazıları kadroları başka kurumlarda, ilçelerde olmasına rağmen kimisi 5 yıl kimisi 6 yıl görev yapmakta kendi kadrolarının olduğu kurumlara ise başka öğretmenler görev yapmaktadır. Hal böyle iken geçici görevlendirmelerin kalıcı hale gelmesiyle birçok öğretmen mağdur edilmiş, öğretmenler geri dönüşü olmayan zararlara uğramış ve kamu zararı da ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

corumhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum