Okul müdürleri hakkında, yok artık dedirtecek haber! Daire başkanlarından fazla maaş alıyorlar...

Okul müdürleri hakkında, yok artık dedirtecek haber! Daire başkanlarından fazla maaş alıyorlar...
Zaman zaman şube müdürleri ve ilçe müdürlerinden daha fazla maaş aldıkları şeklindeki haberlerle gündeme gelen okul müdürleri için bu kez yeni bir iddia ortaya atıldı.

Özellikle meslek kanunu ile getirilen kariyer basamakları düzenlemesinin Milli Eğitim Bakanlığında maaş adaletsizliğine neden olduğu bildirildi. Mebpersonel.org'da yer alan habere göre bazı okul müdürlerinin, Milli Eğitim Bakanlığında Daire Başkanı olarak çalışan bürokratlardan, daha fazla maaş aldıkları ifade edildi. Yapılan hesaplamaya göre daire başkanları 47 bin TL maaş alırken, kimi okul müdürlerinde bu tutarın 60 bin TL 'yi bulduğu kaydedildi...

Özellikle kariyer basamaklarının gelmesiyle birlikte kamuda maaş dengesizliği artmaya başladı.

YÖNETİCİLER ÖĞRETMENLERDEN DAHA AZ MAAŞ ALIYOR

İlçe Müdürleri, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri Başöğretmenlik ya da uzman öğretmenlik tazminatlarından yararlanamıyor. Dolayısıyla amiri oldukları okul müdürlerinden hatta çoğu öğretmenden de düşük maaş alıyorlar.

Maaş dengesizlikleri arasında Milli Eğitim Bakanlığında Daire Başkanı olarak çalışan personeller de yer alıyor.

DAİRE BAŞKANI 47 BİN TL, OKUL MÜDÜRÜ 60 BİN LİRA ALIYOR

MEB'de çalışan bir daire başkanı ortalama 47 bin Lira ücret almakta.

Başöğretmenlik tazminatı, DYK ve İYEP ödemeleri ile Meslek Liselerindeki Müdürler döner sermayeleri de eklediğimizde Daire Başkanlarından daha fazla alıyorlar.

Döner sermayesi olan okul müdürleri iki asgari ücret kadar alıyor.

Dolayısıyla bu rakam 60 bin Lira'ya kadar çıkıyor.

Milli Eğitim Bakanlığında Daire Başkanı olarak çalışan personeller ise 47 bin Lira ücret almakta.

MEB'DE CİDDİ MAAŞ DENGESİZLİĞİ VAR!

Özellikle Milli Eğitim camiasında kamu işçileri, öğretmenler, okul müdürleri ve yöneticilerini çalışma amiri olarak sıraladığımızda ciddi maaş dengesizlikleri meydana çıkıyor ve de kamuda çalışma barışı bozuluyor.

Hatta son zamanlarda bu nedenle yöneticilikten istifa edenlerin sayısı oldukça artmış durumda. Eğer böyle devam ederse durum daha da ciddi bir hal alacak.

mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
20 Yorum