1. Derecedeki Memurlara Müjde: 3600 Ek Gösterge İçin Heyecan Dolu Gelişme!

1. Derecedeki Memurlara Müjde: 3600 Ek Gösterge İçin Heyecan Dolu Gelişme!
Memurlarla ilgili TBMM'de önemli bir gelişme yaşanıyor! Kamuda 1. deredece içerisinde görev yapan memurlara, 3600 ek gösterge verilmesini içeren kanun teklifi yeniden gündemde. Kamuda ek göstergede yapılacak bu değişiklik, Devlet Memurları Kanunu kapsamın

3600 Ek Gösterge: 1. Derecedeki Memurlara Yönelik Özel Teklif

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifi, yükseköğrenim mezunu ve kadro derecesi 1 olan tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve yükseköğrenim mezunu olmayan diğer kamu görevlilerinin ek göstergelerinde artış yapılmasını ele almaktadır.

Milletvekilinin TBMM Başkanlığına Sunumu

Kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne CHP Amasya Milletvekili Reşat KARAGÖZ tarafından sunulmuştur. CHP'li KARAGÖZ, Devlet Memurları için hazırlanan kanunda değişiklik yapılmasına dair teklifi gerekçeleriyle birlikte TBMM'ye sunmuştur.

Kanun Teklifinin Gerekçeleri, Açıklamalar ve Ek Gösterge Cetveli

AKP Hükümetlerinin yıllardır insanların ekmeğiyle ilgili umudunu seçim malzemesi haline getirip bir türlü sözünde durmadığı konulardan bir tanesi de Memurların en düşük ek göstergelerinin 3600 olarak güncellenmesidir. Memurların maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyesini etkileyen 3600 ek göstergenin her çalışana eşit şekilde verilmesi çalışanların umudu ve hakkıdır.

Bu kanun teklifi ile tüm memurların ve memur emeklilerinin en düşük ek gösterge miktarı 3600 olarak değiştirilerek tüm memurlar ve memur emeklileri için adalet sağlanması ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile Hizmet Sınıfları İtibariyle Unvan veya Aylık Alınan Derecelere Göre Ek Göstergeler cetvelinin en düşük ek gösterge miktarı 3600 olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- Kanunun Resmî Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte yürürlüğe gireceği belirtilmektedir

MADDE-3. Kanunun Cumhurbaşkanınca yürütüleceği belirtilmektedir.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun eki (i) sayılı "Hizmet Sınıfları İtibariyle Unvan veya Aylık Alınan Derecelere Göre Ek Göstergeler" başlıklı Ek Gösterge Cetveli'nin "Genel İdare Hizmetleri Sınıfının (İ) bendi ile "Yardımcı Hizmetler Sınıfı"na ait bölümü aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

ek-gosterge1497.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
29 Yorum