5 aylık enflasyon farkı açıklandı: İşte memur, işçi ve emeklilerin alacağı zam...

5 aylık enflasyon farkı açıklandı: İşte memur, işçi ve emeklilerin alacağı zam...
TUİK resmi verilerine göre, enflasyon Kasım ayında yüzde 3,28 çıktı. Peki Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarına göre çlışanların maaşlarına yansıtılacak enflasyon farkı yüzde kaç oldu?

5 aylık enflasyon farkına ilişkin resmi verilerin TUİK tarafından açıklanamsıyla birlikte memur ve emeklilerin 2024 maaş zammı ne kadar olacak sorusu internette en çok aratılan konu oldu. Peki işçi, memur ve emekli maaşlarına 5 aylık enflasyon farkı nasıl yansıyacak?

Memurlar, Temmuz ayında ilk 6 ay için yüzde 10,90 enflasyon farkı, yüzde 6 da toplu sözleşme zammı almıştı.

Bunların yanında da tüm memurlara 8 bin TL seyyanen zam yapılması kararı alınmıştı. Temmuz ayında enflasyon yüzde 9,43, Ağustos ayında enflasyon yüzde 9,09, Eylül ayında yüzde 4,75, Ekim ayında yüzde 3,43, Kasım ayında da yüzde 3,28 olarak açıklandı.

MEMURLARIN ALDIĞI ZAM ERİDİ

Memurlar, 2023'ün 2. yarısı için yüzde 6 toplu sözleşme zammı aldı. Beş ayda çıkan enflasyon ise toplu sözleşme zammını da eritti.

Enflasyon farkı yüzde 26,09 olarak oluştu. Aralık enflasyonu memurların alacağı enflasyon farkını netleştirecek.

Toplu sözleşme gereği de memurlar 2024 Ocak ayında yüzde 15 zam alacak.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.